Beogradska hala Pionir mijenja ime?

Proslavljeni trener Božidar Maljković zatražio je od gradskih vlasti da čuvena dvorana promeni ime u "Aleksandar Nikolić".

Srbija 18.02.2016 | 15:43
Beogradska hala Pionir mijenja ime?

Posle Hale Sportova koja je dobila ima “Ranko Žeravica” po proslavljenom srpskom košarkaškom treneru i druga beogradska hala koja je sinonim za košarku mogla bi da promeni ime.

Trofejni trener Božidar Maljković predložio je premijeru Aleksandru Vučiću da hala Pionir ponese ime Aleksandra Nikolića, utemeljivača trenerskog posla u Srbiji, prenose beogradski mediji.

"Juče, sam konačno, nakon 16 godina (namerno ponavljam) imao priliku da u jednom sportskom i iskrenom razgovoru uspešno ubedim nadležne da prihvate moj predizborni program."

"Moj ’koalicioni partner’ Aleksandar Vučić, na sastanku kome je prisustvovao njegov saradnik Goran Vesić, prihvatio je ovaj predlog i dao mi je čvrsto uverenje da će Hala Pionir ubuduće nositi ime Aleksandra Nikolića."

"Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu dodeljuju još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim. Mesto čije će ime i pre nego što do same Hale dođu znati ljudi širom Sveta – navodi Maljković.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ronioci

18.02.2016 15:16

Cudno zar nije trebalo cica draza. ono originalno srpski.

ODGOVORITE
Name

Sram vas bilo

19.02.2016 08:47

Tu halu su napravili neki drugi ljudi, i dali joj ime kakvo su dali. Šta imate vi s tim! Izgradite vi nekakvu halu pa joj dajte ime koje god hoćete. Niste u stanju? To je vaš problem! Ostavite tudje na miru!

ODGOVORITE