Црвена звезда креће у одбрану ''Жућкове левице''!

Али још се не зна ко ће играти! Црвено-бели имају огромне проблеме с повредама пред почетак Купа Радивоја Кораћа, али је на папиру и даље највећи фаворит за одбрану титуле из 2013, 2014. и 2015. године...

Кошарка 19.02.2016 | 13:00
Црвена звезда креће у одбрану ''Жућкове левице''!

Паклени ритам, исцрпљујућа путовања и чак 41 утакмица, од којих је свака била важнија од оне претходне, оставили су трага на кошаркашима Црвене звезде пред почетак Купа Радивоја Кораћа и окршај са Смедеревом у петак (21.00, ТВ Арена спорт). Први пут ове сезоне играчи актуелног српског и јадранског шампиона, као и важећег освајача националног купа у три последња издања, имали су више од три дана за одмор, обнову енергије и припрему за нови циклус изазова, који би на крају могао да донесе и први пехар у такмичарској години.

После сигурног тријумфа над Сутјеском играчи Звезде имали су један комплетан дан за одмор, док су тренер Дејан Радоњић и његови сарадници у стручном штабу имали препуне руке посла како би екипу довели у ред и покушали да закрпе рупе које су настале услед нових повреда, али и проблема са здрављем. Уместо да Црвена звезда у пуном саставу крене да кује стратегију за одбрану Жућкове левице, новонастали проблеми натерали су црвено-беле да велике планове оставе по страни и позабаве се горућим питањима. Дејан Радоњић је последњих дана могао да рачуна тек на деветорицу играча на тренинзима, а највећи проблем тренутно је на позицији организатора игре.

Стефан Јовић и даље има проблема са трбушним мишићем, због чега мора строго да мирује. Није играо против Сутјеске, а и даље није познато да ли ће бити спреман за маратон у Нишу. У клубу се надају добрим вестима, али не би било изненађење ако један од најбољих играча Звезде одмори против Смедерева и потом се прикључи саиграчима у евентуалном полуфиналу. Јовићев изостанак ставља Радоњића у незгодну ситуацију, пошто ни повреда Николе Ребића није нимало наивна. Млади плејмејкер је меч са Никшићанима напустио крваве главе, те зарадио неколико шавова на челу. Он је претходних дана такође морао да мирује, а успут је примао и ињекције. Да ситуација буде још компликованија, Василије Мицић задобио је ударац на мечу против Сутјеске због чега није могао да ради пуним интензитетом.

Оно што оставља горак укус у устима јесте информација да и Марко Гудурић има проблема са повредом, док је у уторак увече високу температуру добио Таренс Кинзи. Подсетимо, Квинси Милер се тек недавно опоравио од идентичних симптома и проблема. Једина светла тачка у овом тренутку је суперталентовани Бориша Симанић, који се вратио са тренинг кампа из Торонта и ставио се тренеру на располагање.
"Радимо у околностима у којима морамо и гледамо да из тренутне ситуације извучемо максимум. Доктори имају пуне руке после и сада нам је апсолутни приоритет да се играчи што пре опораве. За све остало има времена", поручио је Радоњић недавно за Спортски журнал.

Поред свих проблема које Звезда има искусни шутер Марко Симоновић није клонуо духом, већ се нада да ће екипа бити комплетна када буде најпотребније.
"Радимо у околностима у којима морамо и гледамо да из тренутне ситуације извучемо максимум. Доктори имају пуне руке после и сада нам је апсолутни приоритет да се играчи што пре опораве. За све остало има времена", рекао је српски репрезентативац и додао:
"Имамо проблеме са повредама у тиму, али надам се да ћемо до почетка финалног турнира бити комплетни. Свесни смо да је увек теже одбранити трофеј, него га освојити, с тог аспекта нам је додатно отежан посао, али ћемо се борити".

Црвена звезда ће у Ниш стићи у петак, на дан утакмице са Смедеревом. 

Коментари / 0

Оставите коментар