Crvena zvezda kreće u odbranu ''Žućkove levice''!

Ali još se ne zna ko će igrati! Crveno-beli imaju ogromne probleme s povredama pred početak Kupa Radivoja Koraća, ali je na papiru i dalje najveći favorit za odbranu titule iz 2013, 2014. i 2015. godine...

Košarka 19.02.2016 | 13:00
Crvena zvezda kreće u odbranu ''Žućkove levice''!

Pakleni ritam, iscrpljujuća putovanja i čak 41 utakmica, od kojih je svaka bila važnija od one prethodne, ostavili su traga na košarkašima Crvene zvezde pred početak Kupa Radivoja Koraća i okršaj sa Smederevom u petak (21.00, TV Arena sport). Prvi put ove sezone igrači aktuelnog srpskog i jadranskog šampiona, kao i važećeg osvajača nacionalnog kupa u tri poslednja izdanja, imali su više od tri dana za odmor, obnovu energije i pripremu za novi ciklus izazova, koji bi na kraju mogao da donese i prvi pehar u takmičarskoj godini.

Posle sigurnog trijumfa nad Sutjeskom igrači Zvezde imali su jedan kompletan dan za odmor, dok su trener Dejan Radonjić i njegovi saradnici u stručnom štabu imali prepune ruke posla kako bi ekipu doveli u red i pokušali da zakrpe rupe koje su nastale usled novih povreda, ali i problema sa zdravljem. Umesto da Crvena zvezda u punom sastavu krene da kuje strategiju za odbranu Žućkove levice, novonastali problemi naterali su crveno-bele da velike planove ostave po strani i pozabave se gorućim pitanjima. Dejan Radonjić je poslednjih dana mogao da računa tek na devetoricu igrača na treninzima, a najveći problem trenutno je na poziciji organizatora igre.

Stefan Jović i dalje ima problema sa trbušnim mišićem, zbog čega mora strogo da miruje. Nije igrao protiv Sutjeske, a i dalje nije poznato da li će biti spreman za maraton u Nišu. U klubu se nadaju dobrim vestima, ali ne bi bilo iznenađenje ako jedan od najboljih igrača Zvezde odmori protiv Smedereva i potom se priključi saigračima u eventualnom polufinalu. Jovićev izostanak stavlja Radonjića u nezgodnu situaciju, pošto ni povreda Nikole Rebića nije nimalo naivna. Mladi plejmejker je meč sa Nikšićanima napustio krvave glave, te zaradio nekoliko šavova na čelu. On je prethodnih dana takođe morao da miruje, a usput je primao i injekcije. Da situacija bude još komplikovanija, Vasilije Micić zadobio je udarac na meču protiv Sutjeske zbog čega nije mogao da radi punim intenzitetom.

Ono što ostavlja gorak ukus u ustima jeste informacija da i Marko Gudurić ima problema sa povredom, dok je u utorak uveče visoku temperaturu dobio Tarens Kinzi. Podsetimo, Kvinsi Miler se tek nedavno oporavio od identičnih simptoma i problema. Jedina svetla tačka u ovom trenutku je supertalentovani Boriša Simanić, koji se vratio sa trening kampa iz Toronta i stavio se treneru na raspolaganje.
"Radimo u okolnostima u kojima moramo i gledamo da iz trenutne situacije izvučemo maksimum. Doktori imaju pune ruke posle i sada nam je apsolutni prioritet da se igrači što pre oporave. Za sve ostalo ima vremena", poručio je Radonjić nedavno za Sportski žurnal.

Pored svih problema koje Zvezda ima iskusni šuter Marko Simonović nije klonuo duhom, već se nada da će ekipa biti kompletna kada bude najpotrebnije.
"Radimo u okolnostima u kojima moramo i gledamo da iz trenutne situacije izvučemo maksimum. Doktori imaju pune ruke posle i sada nam je apsolutni prioritet da se igrači što pre oporave. Za sve ostalo ima vremena", rekao je srpski reprezentativac i dodao:
"Imamo probleme sa povredama u timu, ali nadam se da ćemo do početka finalnog turnira biti kompletni. Svesni smo da je uvek teže odbraniti trofej, nego ga osvojiti, s tog aspekta nam je dodatno otežan posao, ali ćemo se boriti".

Crvena zvezda će u Niš stići u petak, na dan utakmice sa Smederevom. 

Komentari / 0

Ostavite komentar