Кратко је трајала ''лажна љубав'' њих двојице! Рафа оплео...!

Док је Реал побеђивао Рому, Рафа се наругао Флорентину Перезу: Откако си ти председник Барселона је освојила дупло више трофеја! Бивши тренер краљевског клуба жестоко по председнику!

Фудбал 20.02.2016 | 08:40
Кратко је трајала ''лажна љубав'' њих двојице! Рафа оплео...!

Реал слави, али уместо да се његови навијачи наслађују скоро извесном пласману у четвртфинале Лиге шампиона, после меча са Ромом (2:0) принуђени су да читају изјаве РафаелаБенитеза у којима је бивши тренер оплео по - Флорентину Перезу.

Истом оном Флорентину Перезу који му је летос дао шансу и довео га на Сантјаго Бернабеу. Додуше, после само неколико месеци љубав између председника и тренера је „пукла“, па је бивши стратег Валенсије, Ливерпула, Челсија, Интера и Наполија ударио на врх клуба који је, за време његовог мандата, и запао у кризу из које још не може да се опорави.

„Није лако објаснити шта се све дешавало у Реалу последњих година. Видели смо Камача, Дел Босека, Пелегринија, Муриња, Анчелотија... Једноставно, није лако бити тренер Реала, јер се од вас тражи да све урадите савршено. Ако нешто крене лоше или ако председник процени да је кренуло лоше онда сте у проблему“, рекао је Бенитез гостујући као стручни консуилтант на једној ТВ станици за време преноса утакмице Рома - Реал.

Затим је постао још директнији.
„Није лако радити у Реалу кад председник сваки дан прича са играчима и излази пред новинаре. А ми смо напредовали. Некад више, некад мање, било нам је потребно стрпљење. Мислим да смо одрадили добар посао, али су се у једном тренутку навијачи унервозили, постао је и председник мало нервозан, па је одлучио да ме смени. Кључ је управо у константости. Да бисте освајали титуле потребан вам је континуитет. Као што га има Барслеона. То је стил какав захтева модеран фудбал. Реал Мадрид сваке сезоне мења тренере и почиње изнова. То је главни разлог зашто Реал има само једну титулу у последњих седам година, Барселона пет, а Атлеитко једну“.

И на крају поента:
„Барселона је у последњих осам година, откако је Флорентино Перез председник, играла шест финала Лиге шампиона и освојила дупло више трофеја од Реала“, рекао је Бенитез, који се очигледно мало прерачунао, јер су Каталонци од 2008. подигли три пехара у исто толико финала.

Додуше, битна је суштина, а не бројке.

Коментари / 0

Оставите коментар