Kratko je trajala ''lažna ljubav'' njih dvojice! Rafa opleo...!

Dok je Real pobeđivao Romu, Rafa se narugao Florentinu Perezu: Otkako si ti predsednik Barselona je osvojila duplo više trofeja! Bivši trener kraljevskog kluba žestoko po predsedniku!

Fudbal 20.02.2016 | 08:40
Kratko je trajala ''lažna ljubav'' njih dvojice! Rafa opleo...!

Real slavi, ali umesto da se njegovi navijači naslađuju skoro izvesnom plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, posle meča sa Romom (2:0) prinuđeni su da čitaju izjave RafaelaBeniteza u kojima je bivši trener opleo po - Florentinu Perezu.

Istom onom Florentinu Perezu koji mu je letos dao šansu i doveo ga na Santjago Bernabeu. Doduše, posle samo nekoliko meseci ljubav između predsednika i trenera je „pukla“, pa je bivši strateg Valensije, Liverpula, Čelsija, Intera i Napolija udario na vrh kluba koji je, za vreme njegovog mandata, i zapao u krizu iz koje još ne može da se oporavi.

„Nije lako objasniti šta se sve dešavalo u Realu poslednjih godina. Videli smo Kamača, Del Boseka, Pelegrinija, Murinja, Ančelotija... Jednostavno, nije lako biti trener Reala, jer se od vas traži da sve uradite savršeno. Ako nešto krene loše ili ako predsednik proceni da je krenulo loše onda ste u problemu“, rekao je Benitez gostujući kao stručni konsuiltant na jednoj TV stanici za vreme prenosa utakmice Roma - Real.

Zatim je postao još direktniji.
„Nije lako raditi u Realu kad predsednik svaki dan priča sa igračima i izlazi pred novinare. A mi smo napredovali. Nekad više, nekad manje, bilo nam je potrebno strpljenje. Mislim da smo odradili dobar posao, ali su se u jednom trenutku navijači unervozili, postao je i predsednik malo nervozan, pa je odlučio da me smeni. Ključ je upravo u konstantosti. Da biste osvajali titule potreban vam je kontinuitet. Kao što ga ima Barsleona. To je stil kakav zahteva moderan fudbal. Real Madrid svake sezone menja trenere i počinje iznova. To je glavni razlog zašto Real ima samo jednu titulu u poslednjih sedam godina, Barselona pet, a Atleitko jednu“.

I na kraju poenta:
„Barselona je u poslednjih osam godina, otkako je Florentino Perez predsednik, igrala šest finala Lige šampiona i osvojila duplo više trofeja od Reala“, rekao je Benitez, koji se očigledno malo preračunao, jer su Katalonci od 2008. podigli tri pehara u isto toliko finala.

Doduše, bitna je suština, a ne brojke.

Komentari / 0

Ostavite komentar