Грми ЕУ: Трансфер Бејла је плаћен народним новцем!

Договор Реал Мадрида, банкара и државе?!

Фудбал 21.02.2016 | 12:40
Грми ЕУ: Трансфер Бејла је плаћен народним новцем!

Шпански гиганти купују све што пожеле, али иза готово сваког великог трансфера Реал Мадрида и Барселоне почињу да се навијају облаци сумње. После фрке око Барселонине куповине Нејмара, сада је под знаком сумње и Реалово довођење Герета Бејла. Званично највећи трансфер у историји фудбала (100.000.000 евра) је постао тема и Европске уније.

Из Брисела грме да је трансфер Бејла плаћен новцем пореских обвезника!

Европски парламентарци су данас покренули питање Бејловог трансфера. Неки од њих тврде да је Реал Мадрид у договору са банкама иза којих стоји државни капитал платио Бејла новцем намењеним за спас од стране ЕУ. Конкренто, од банке Банкије којој је Европска унија дала пакет финансијке помоћи да избегне банкрот.

У Бриселу су љути што се новац намењен спасавању шпанских банака користио за Реалове мегаломанске пројекте. Подсетимо да су контроверзе пратиле и трансфере Кристијана Роналда и Рикарда Каке. Конкретно, сумња се да је Реал новац за њихову куповину обезбедио од банке Сантандер, још једне у низу којој је помагала Европска унија.

„Од почетка смо сумњали да нешто није чисто у трансферу Бејла. Знали смо да је Банкија пријатељска банка Реал Мадрида и да је у време доласка Бејла поменута банка добила пакет помоћи од ЕУ који је очигледно искоришћен да се помогне Реалу“, рекао је члан ЕУ парламента, Јан Епинк.

Парламентарци у Бриселу траже да се започне истрага да ли је Бејлов трансфер плаћен новцем поресеких обвезника Европе уније.

Коментари / 0

Оставите коментар