Grmi EU: Transfer Bejla je plaćen narodnim novcem!

Dogovor Real Madrida, bankara i države?!

Fudbal 21.02.2016 | 12:40
Grmi EU: Transfer Bejla je plaćen narodnim novcem!

Španski giganti kupuju sve što požele, ali iza gotovo svakog velikog transfera Real Madrida i Barselone počinju da se navijaju oblaci sumnje. Posle frke oko Barselonine kupovine Nejmara, sada je pod znakom sumnje i Realovo dovođenje Gereta Bejla. Zvanično najveći transfer u istoriji fudbala (100.000.000 evra) je postao tema i Evropske unije.

Iz Brisela grme da je transfer Bejla plaćen novcem poreskih obveznika!

Evropski parlamentarci su danas pokrenuli pitanje Bejlovog transfera. Neki od njih tvrde da je Real Madrid u dogovoru sa bankama iza kojih stoji državni kapital platio Bejla novcem namenjenim za spas od strane EU. Konkrento, od banke Bankije kojoj je Evropska unija dala paket finansijke pomoći da izbegne bankrot.

U Briselu su ljuti što se novac namenjen spasavanju španskih banaka koristio za Realove megalomanske projekte. Podsetimo da su kontroverze pratile i transfere Kristijana Ronalda i Rikarda Kake. Konkretno, sumnja se da je Real novac za njihovu kupovinu obezbedio od banke Santander, još jedne u nizu kojoj je pomagala Evropska unija.

„Od početka smo sumnjali da nešto nije čisto u transferu Bejla. Znali smo da je Bankija prijateljska banka Real Madrida i da je u vreme dolaska Bejla pomenuta banka dobila paket pomoći od EU koji je očigledno iskorišćen da se pomogne Realu“, rekao je član EU parlamenta, Jan Epink.

Parlamentarci u Briselu traže da se započne istraga da li je Bejlov transfer plaćen novcem poresekih obveznika Evrope unije.

Komentari / 0

Ostavite komentar