Коментар: Не заборавите футсалере...!

Спектакуларно Европско првенство у футсалу је окончано. Шта даље? Да ли ће футсалманија брутално бити окончана или је тренутак да искористимо ову прилику за даљу афирмацију овог спорта?

Фудбал 19.02.2016 | 18:00
Коментар: Не заборавите футсалере...!

Пре шампионата овај спорт је у нашој земљи био далеко од очију јавности. Само 11 дана је било потребно да се све промени из корена, да се данима пише и прича о новим херојима. Прича мора да траје и даље, иначе ће све добро што је направљено бити пуштено низ воду.

Прави је тренутак да се сви замислимо и да дамо на значају овом спорту. И медији и јавност. То није тешко, нити захтева много труда, али ће много значити тим момцима. Вреди покушати јер су “орлови” заслужили сваки ред написан о њима.

Репрезентативци су данима говорили да челници футсала морају да промовишу овај спорт како би оживели и многи други центри. Играње на петопарцу само у Крагујевцу није довољно. Време је да се пробуде Београд, Ниш, Крушевац, Нови Сад...

За футсал је пре спектакла у Арени знало око 50.000 људи, а сада се тај број повећао на преко два милиона. Ако будемо паметни, нећемо дозволити да се тај број врати на доњу границу. У супротном, ЕП не можемо окарактерисати као успешно или као нешто што је имало сврху.

Коментари / 0

Оставите коментар