Komentar: Ne zaboravite futsalere...!

Spektakularno Evropsko prvenstvo u futsalu je okončano. Šta dalje? Da li će futsalmanija brutalno biti okončana ili je trenutak da iskoristimo ovu priliku za dalju afirmaciju ovog sporta?

Fudbal 19.02.2016 | 18:00
Komentar: Ne zaboravite futsalere...!

Pre šampionata ovaj sport je u našoj zemlji bio daleko od očiju javnosti. Samo 11 dana je bilo potrebno da se sve promeni iz korena, da se danima piše i priča o novim herojima. Priča mora da traje i dalje, inače će sve dobro što je napravljeno biti pušteno niz vodu.

Pravi je trenutak da se svi zamislimo i da damo na značaju ovom sportu. I mediji i javnost. To nije teško, niti zahteva mnogo truda, ali će mnogo značiti tim momcima. Vredi pokušati jer su “orlovi” zaslužili svaki red napisan o njima.

Reprezentativci su danima govorili da čelnici futsala moraju da promovišu ovaj sport kako bi oživeli i mnogi drugi centri. Igranje na petoparcu samo u Kragujevcu nije dovoljno. Vreme je da se probude Beograd, Niš, Kruševac, Novi Sad...

Za futsal je pre spektakla u Areni znalo oko 50.000 ljudi, a sada se taj broj povećao na preko dva miliona. Ako budemo pametni, nećemo dozvoliti da se taj broj vrati na donju granicu. U suprotnom, EP ne možemo okarakterisati kao uspešno ili kao nešto što je imalo svrhu.

Komentari / 0

Ostavite komentar