И хала ''Пионир'' мијења име!

Божидар Маљковић изјавио је да му је премијер Србије Александар Вучић обећао да ће београдска хала Пионир убудуће носити име Александра Николића.

Кошарка 19.02.2016 | 19:40
И хала ''Пионир'' мијења име!

Легендарни професор Николић један је од најзначајнијих кошаркашких тренера у историји наше земље, а сматра се и 'оцем југословенске кошарке'.

Овим чином премијер Вучић исправља историјску неправду, а Београду додељују још један светски препознатљив урбаноним. Место чије ће име и пре него што до саме хале дођу знати људи широм света", рекао је Маљковић.

Маљковић је навео да већ 16 година, за сваке изборе у Србији – 'спрема свој програм од једне тачке' и креће у потрагу за коалиционим партнером, који би прихватио његову идеју да се ода признање 'оцу српске кошарке Александру Николићу'.

Он је додао да је свој програм изложио више пута преко медија и у разговорима са људима који су били задужени за та питања, али да су они, готово по правилу, имали преча посла.

"Јуче, сам коначно, након шеснаест година, намерно понављам, имао прилику да у једном спортском и искреном разговору успешно убедим надлежне да прихвате мој пред изборни програм. Мој 'коалициони партнер' Александар Вучић на састанку коме је присуствовао његов сарадник Горан Весић прихватио је тај предлог и дао ми је чврсто уверење да ће Хала Пионир убудуће носити име Александра Николића", закључио је Маљковић.

Коментари / 0

Оставите коментар