Пресуда Шешељу био он или не у Хагу

Хашки трибунал може да изрекне пресуду лидеру СРС Војславу Шешељу и без његовог личног присуства 31. марта у Хагу.

Свијет 18.02.2016 | 22:46
Пресуда Шешељу био он или не у Хагу

"Таква пракса не би се десила први пут. Обично се дешавало да присуство није било обавезно кад је пресуда ослобађајућа. То се десило са Јовицом Станишићем и Френкијем Симатовићем. Они на изрицању једне од пресуда нису морали да буду", каже за „Блиц” адвокат Тома Фила, који је бранио хашке оптуженике.

Да ли ће Шешељ морати да буде присутан на изрицању пресуде и да ли око тога евентуално постоје неке процедуре, у Хагу није било могуће добити одговор.

"У овом тренутку не могу да дам коментар на ову тему с обзиром на то да се ова питања тренутно налазе пред Претресним већем и да се тичу ствари о којима судије треба да одлучују", каже Ненад Голчевски из Хашког трибунала.

Овај суд је пре неколико дана и званично саопштио да ће пресуда Војиславу Шешељу бити изречена 31. марта у 10 сати. Властима у Србији наложено је и да „предузму све неопходне мере да обезбеде присуство оптуженог изрицању пресуде”.

Такође, судско веће је оставило рок до 15. марта да Србија извести Трибунал о свим тешкоћама које би могла имати у спровођењу тог налога.

Извор: Блиц

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

цицана

18.02.2016 11:34

Госп. Сесељу не треба никаква "пресуда". Ја бих рекла да је он најбриљантнији ум насег времена. Све најбоље њему лицно и да нам јос дуго позиви!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

18.02.2016 13:44

Ако је Цицо он најбистри ум онда си ти глупа као и он

Name

Ја

18.02.2016 16:19

Кумиц, коментар ти је за нулу, јадо јадни! Ако тако контас мора да си једва и цетири разреда основне заврсио...

Name

Требињац

18.02.2016 12:11

Војо ништа ти не могу ти зликовци! Подцијенио си их као нико никога сто је! 12 година да те држе а да ти ништа не могу то це ући у историју судства! Ма шта ти пресудили ти ћеш остати да живиш док постоји Србства! Зивио нам 100 година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

18.02.2016 20:09

Хашки трибунал може све што други немогу. Да направи од ПРАВЕДНИКА КРИВЦА И ОД УБИЦЕ СВЕЦА! НА НИСКЕ СМО ГРАНЕ ПАЛИ! СВЕ НАЈБОЉЕ ЖЕЛИМО ВОЈИ У ЊЕГИВОЈ ЈУНАЧЈОЈ БОРБИ ЗА ИСТИНУ ХРИСТИВУ И ПРАВДУ БОЖИЈУ! СДЛОБОДА ИЛИ СМРТ!

Name

Мд

18.02.2016 15:15

А зашто ће му донијети пресуду шта је урадио једино је показао да стока у Хагу није способна и једино знаду прочитати шта енглези и амери напису

ОДГОВОРИТЕ