Presuda Šešelju bio on ili ne u Hagu

Haški tribunal može da izrekne presudu lideru SRS Vojslavu Šešelju i bez njegovog ličnog prisustva 31. marta u Hagu.

Svijet 18.02.2016 | 22:46
Presuda Šešelju bio on ili ne u Hagu

"Takva praksa ne bi se desila prvi put. Obično se dešavalo da prisustvo nije bilo obavezno kad je presuda oslobađajuća. To se desilo sa Jovicom Stanišićem i Frenkijem Simatovićem. Oni na izricanju jedne od presuda nisu morali da budu", kaže za „Blic” advokat Toma Fila, koji je branio haške optuženike.

Da li će Šešelj morati da bude prisutan na izricanju presude i da li oko toga eventualno postoje neke procedure, u Hagu nije bilo moguće dobiti odgovor.

"U ovom trenutku ne mogu da dam komentar na ovu temu s obzirom na to da se ova pitanja trenutno nalaze pred Pretresnim većem i da se tiču stvari o kojima sudije treba da odlučuju", kaže Nenad Golčevski iz Haškog tribunala.

Ovaj sud je pre nekoliko dana i zvanično saopštio da će presuda Vojislavu Šešelju biti izrečena 31. marta u 10 sati. Vlastima u Srbiji naloženo je i da „preduzmu sve neophodne mere da obezbede prisustvo optuženog izricanju presude”.

Takođe, sudsko veće je ostavilo rok do 15. marta da Srbija izvesti Tribunal o svim teškoćama koje bi mogla imati u sprovođenju tog naloga.

Izvor: Blic

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

cicana

18.02.2016 11:34

Gosp. Seselju ne treba nikakva "presuda". Ja bih rekla da je on najbriljantniji um naseg vremena. Sve najbolje njemu licno i da nam jos dugo pozivi!!

ODGOVORITE
Name

Kumic

18.02.2016 13:44

Ako je Cico on najbistri um onda si ti glupa kao i on

Name

Ja

18.02.2016 16:19

Kumic, komentar ti je za nulu, jado jadni! Ako tako kontas mora da si jedva i cetiri razreda osnovne zavrsio...

Name

Trebinjac

18.02.2016 12:11

Vojo ništa ti ne mogu ti zlikovci! Podcijenio si ih kao niko nikoga sto je! 12 godina da te drže a da ti ništa ne mogu to ce ući u istoriju sudstva! Ma šta ti presudili ti ćeš ostati da živiš dok postoji Srbstva! Zivio nam 100 godina!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

18.02.2016 20:09

Хашки трибунал може све што други немогу. Да направи од ПРАВЕДНИКА КРИВЦА И ОД УБИЦЕ СВЕЦА! НА НИСКЕ СМО ГРАНЕ ПАЛИ! СВЕ НАЈБОЉЕ ЖЕЛИМО ВОЈИ У ЊЕГИВОЈ ЈУНАЧЈОЈ БОРБИ ЗА ИСТИНУ ХРИСТИВУ И ПРАВДУ БОЖИЈУ! СДЛОБОДА ИЛИ СМРТ!

Name

Md

18.02.2016 15:15

A zašto će mu donijeti presudu šta je uradio jedino je pokazao da stoka u Hagu nije sposobna i jedino znadu pročitati šta englezi i ameri napisu

ODGOVORITE