Терористички напад у Анкари: 28 мртвих

Најмање 28 људи је погинуло, а 61 особа је рањена у експлозији возила у Анкари, јављају медији позивајући се на изјаве градских и полицијских званичника.

Свијет 18.02.2016 | 07:10
Терористички напад у Анкари: 28 мртвих

Двадесеторо људи је погинуло а, према првим информацијама, експлозија је изазвана бомбом која је подметнута у аутомобил с циљем да буде погођен комби који превози војно особље, јавио је Ројтерс позивајући се на изјаву гувернера Анкаре Мехмета Киликлара коју је пренео турски ЦНН.

Портпарол владајуће Партије правде и развоја Омер Челик написао је на Твитеру да је експлозија у близини парламента, зграда владе и војног генералштаба "акт тероризма".

Турска телевизија НТВ јавила је да се експлозија догодила у време најгушћег саобраћаја, док се људи враћају с посла, а возило је експлодирало у близни седишта војске док је поред њега пролазио комби са војницима, преноси АП.

Неколико аутомобила је запаљено, а на место експлозије убрзо су стигла кола хитне помоћи. Телевизијски снимци показују велик облак црног дима изнад града.

Медији су у првом тренутку јавили да је до експлозије дошло у војној касарни.

Због овог инцидента турски премијер Ахмет Давутоглу одложио је планирани пут у Брисел.

Још нико није преузео одговорност за напад, али су турски званичници навели да се сумња да је у питању Радничка партија Курдистана (ПКК).

Давутоглу је требало да крене за Брисел касније данас да са европским званичницима разговара о мигрантској кризи. Уместо на пут, отишао је на састанак с председником Реџепом Тајипом Ердоганом и другим званичницима о безбедности.

Турска новинска агенција Анадолија јавила је да је влада увела забрану медијима да емитују или објављују експлицитне слике мртвих и повређених са места експлозије.

Одговорност за напад, за сада, се приписује забрањеној Радничкој партији Курдистана.

Прошле године у експлозији у Анкари погинуло је више од 100 људи.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ово

18.02.2016 06:53

Циљ оправдава средство. А циљ је изврсити копнену инвазију на Сирију(тј.Сиријске курде). Ускоро цемо видјети.

ОДГОВОРИТЕ