Храбри Холгер Бадштубер...!

Немац се шали на рачун нове тешке повреде која га је одвојила од фудбала до лета!

Фудбал 20.02.2016 | 20:40
Храбри Холгер Бадштубер...!

Многи би полудели на његовом месту, али Холгер Бадштубер није такав.

Нова озбиљна повреда, прелом скочног зглоба који је зарадио на тренингу пред меч са Аугзбургом, а који ће га одвојити од терена неколико месеци, за њега је постала уобичајена ствар.
“То је свакодневна повреда, као да ме је ујео комарац”, одговара Бадштубер у разговору за Франкфуртер Алемајне Цајтунг.

Њему је у понедељак оперисан зглоб и уграђена метална плочица.
“Зато ћу теже пролазити детектор за метал на аеродрому у будуће и каснити при чекирању”, одговара Немац.

Репрезентативац Панцера је у децембру 2012. повредио лигаменте колена због чега је дуго одсуствовао са терена. Неки би рекли много малерозан...
“Опоравио сам се, што значи да сам добро. Тело ми функционише и то је јако важно. Такав је живот, то је све посао, а ризик је саставни део фудбала. Ако се деси нешто лоше, десило се и тако је како је. Не могу да побегнем од судбине. Ако се поново деси у будућности, прихватићу то.”

И ми смо му пар пута саветовали да батали фудбал, али штопер Бајерна нема намеру то да учини, упркос константним пеховима. Краси га невероватан оптимизам, а он долази и због чињенице да је изгубио оца у 20. години. Бадштубер старији преминуо је 2009.

И не само што је борац, штопер Бајерна је и велики хуманиста. За време прве теже повреде, дипломирао је у Државној школи за помоћ хендикепираним лицима.
“Када хоћете, лако је ускладити обавезе са тренингом и научити нешто ново. Искуство је најважније, али и да помогнете онима којима то значи.”

На крају има поруку и за навијаче Бавараца:
“Вратићу се у право време на терен и једва чекам то. Увек сам се враћао, нема разлога да тако не буде ни сада. На лето идемо из почетка”, закључује храбри Немац.

Коментари / 0

Оставите коментар