Hrabri Holger Badštuber...!

Nemac se šali na račun nove teške povrede koja ga je odvojila od fudbala do leta!

Fudbal 20.02.2016 | 20:40
Hrabri Holger Badštuber...!

Mnogi bi poludeli na njegovom mestu, ali Holger Badštuber nije takav.

Nova ozbiljna povreda, prelom skočnog zgloba koji je zaradio na treningu pred meč sa Augzburgom, a koji će ga odvojiti od terena nekoliko meseci, za njega je postala uobičajena stvar.
“To je svakodnevna povreda, kao da me je ujeo komarac”, odgovara Badštuber u razgovoru za Frankfurter Alemajne Cajtung.

Njemu je u ponedeljak operisan zglob i ugrađena metalna pločica.
“Zato ću teže prolaziti detektor za metal na aerodromu u buduće i kasniti pri čekiranju”, odgovara Nemac.

Reprezentativac Pancera je u decembru 2012. povredio ligamente kolena zbog čega je dugo odsustvovao sa terena. Neki bi rekli mnogo malerozan...
“Oporavio sam se, što znači da sam dobro. Telo mi funkcioniše i to je jako važno. Takav je život, to je sve posao, a rizik je sastavni deo fudbala. Ako se desi nešto loše, desilo se i tako je kako je. Ne mogu da pobegnem od sudbine. Ako se ponovo desi u budućnosti, prihvatiću to.”

I mi smo mu par puta savetovali da batali fudbal, ali štoper Bajerna nema nameru to da učini, uprkos konstantnim pehovima. Krasi ga neverovatan optimizam, a on dolazi i zbog činjenice da je izgubio oca u 20. godini. Badštuber stariji preminuo je 2009.

I ne samo što je borac, štoper Bajerna je i veliki humanista. Za vreme prve teže povrede, diplomirao je u Državnoj školi za pomoć hendikepiranim licima.
“Kada hoćete, lako je uskladiti obaveze sa treningom i naučiti nešto novo. Iskustvo je najvažnije, ali i da pomognete onima kojima to znači.”

Na kraju ima poruku i za navijače Bavaraca:
“Vratiću se u pravo vreme na teren i jedva čekam to. Uvek sam se vraćao, nema razloga da tako ne bude ni sada. Na leto idemo iz početka”, zaključuje hrabri Nemac.

Komentari / 0

Ostavite komentar