Шпановићева прекинула наступ у Стокхолму!

Српска атлетичарка Ивана Шпановић због благог затезања које је осетила у задњој ложи десне ноге прекинула је наступ на митингу у Стокхолму после треће серије.

Остали спортови 18.02.2016 | 11:00
Шпановићева прекинула наступ у Стокхолму!

Ивана је имала само један исправан скок, и то у трећој серији, када је забележила скромних 6,11 метара. Прва два скока су била неисправна због преступа.

“Ивана је већ у првом скоку осетила благо затезање задње ложе, што је више непријатност и нелагодност, него бол. Није могла да пронадје прави ритам, пожалила се и на подлогу на којој су скакале и било је довољно разлога да донесемо одлуку о прекиду такмичења. Једноставно, нисмо желели да ризикујемо, Светско првенство наш очекује тачно за месец дана. По повратку у Србију обавићемо све прегледе и у договору са лекарима донети одлуку о наступима на наредним такмичењима”, истакао је Иванин тренер Горан Обрадовић.

Упркос проблемима на такмичењу, Обрадовић истиче да је и даље оптимиста и да верује у Ивану.

“Прва два скока су, иако уз неуспеђан долазак на даску, била одличне даљине. Резултат 6,11 метара је био са одразом на две и по стопе од даске. Све у свему, нема разлога за бригу. Све ћемо да учинимо да Ивана Светско првенство у Портланду дочека максимално спремна”, нагласио је Обрадовић.

Коментари / 0

Оставите коментар