Дубаи: Сјајна Ана против Халепове, Андреа зауставила Јелену!

Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у четвртфинале турнира у Дубаију победом над Симоном Халеп из Румуније у два сета. Јелена Јанковић завршила је учешће на турниру у Дубаију у другом колу, поразом од Немице Андрее Петковић.

Тенис 17.02.2016 | 21:15
Дубаи: Сјајна Ана против Халепове, Андреа зауставила Јелену!

Ивановићева је до тријумфа дошла са 7:6 (7:2), 6:2, после једног сата и 53 минута игре.

Њена наредна ривалка биће Чехиња Барбора Стицова, која је у другом колу славила против Немице Јулије Гергес са 2:6, 6:3, 6:1.

Ана је одиграла добар меч против тренутно треће тенисерке света, која је постављена за првог носиоца, и уписала је изузетно важну победу, посебно јер је она дошла после малог преокрета.

Српска тенисерка је лошије ушла у меч, што је Халепова искористила и већ у првом гему јој одузела сервис. Румунка је од тада одржавала предност једног брејка, иако су обе имале шансу да ривалки одузму сервис, а Ана је то коначно успела у десетом гему, одбранивши Симонину сет лопту.

Од тада, Ивановићева је коначно пронашла свој ритам, одбранила је две брејк лопте Халепове у наредном гему и у тај-брејку лако освојила први сет. На самом почетку другог сета ређали су се брејкови, а српска тенисерка је била та која је прва успела да освоји свој сервис, а меч је решила новим брејком у седмом гему. Већ у следећем је одсервирала за меч и пласман у четвртфинале.

Јелена Јанковић завршила је учешће на турниру у Дубаију у другом колу, поразом од Немице Андрее Петковић.

Петковићева је против ЈЈ славила са 6:3, 6:2, после једног сата и 18 минута игре.

У борби за полуфинале, Андреа ће се састати са Каролин Гарсијом из Француске, која је била боља од Шпанкиње Карле Суарес Наваро са 4:6, 6:4, 6:3.

Петковићева је од самог старта меча наметнула свој ритам који је Јелена успела да испрати само у првих неколико гемова.

Већ у првом гему, немачка тенисерка је стигла до брејка, а ЈЈ је узвратила три гема касније за 2:2. Међутим, новим брејком у осмом гему, Андреа је практично решила први сет, пошто је недуго затим била сигурна на свом сервису за 6:3.

У наставку, Петковићева је наставила тамо где је стала у првом сету. Уписала је два брејка, Јелена је на све начине покушавала да остане у мечу, али је немачка тенисерка била боља и није јој дозволила да то учини.

Коментари / 0

Оставите коментар