Dubai: Sjajna Ana protiv Halepove, Andrea zaustavila Jelenu!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Dubaiju pobedom nad Simonom Halep iz Rumunije u dva seta. Jelena Janković završila je učešće na turniru u Dubaiju u drugom kolu, porazom od Nemice Andree Petković.

Tenis 17.02.2016 | 21:15
Dubai: Sjajna Ana protiv Halepove, Andrea zaustavila Jelenu!

Ivanovićeva je do trijumfa došla sa 7:6 (7:2), 6:2, posle jednog sata i 53 minuta igre.

Njena naredna rivalka biće Čehinja Barbora Sticova, koja je u drugom kolu slavila protiv Nemice Julije Gerges sa 2:6, 6:3, 6:1.

Ana je odigrala dobar meč protiv trenutno treće teniserke sveta, koja je postavljena za prvog nosioca, i upisala je izuzetno važnu pobedu, posebno jer je ona došla posle malog preokreta.

Srpska teniserka je lošije ušla u meč, što je Halepova iskoristila i već u prvom gemu joj oduzela servis. Rumunka je od tada održavala prednost jednog brejka, iako su obe imale šansu da rivalki oduzmu servis, a Ana je to konačno uspela u desetom gemu, odbranivši Simoninu set loptu.

Od tada, Ivanovićeva je konačno pronašla svoj ritam, odbranila je dve brejk lopte Halepove u narednom gemu i u taj-brejku lako osvojila prvi set. Na samom početku drugog seta ređali su se brejkovi, a srpska teniserka je bila ta koja je prva uspela da osvoji svoj servis, a meč je rešila novim brejkom u sedmom gemu. Već u sledećem je odservirala za meč i plasman u četvrtfinale.

Jelena Janković završila je učešće na turniru u Dubaiju u drugom kolu, porazom od Nemice Andree Petković.

Petkovićeva je protiv JJ slavila sa 6:3, 6:2, posle jednog sata i 18 minuta igre.

U borbi za polufinale, Andrea će se sastati sa Karolin Garsijom iz Francuske, koja je bila bolja od Špankinje Karle Suares Navaro sa 4:6, 6:4, 6:3.

Petkovićeva je od samog starta meča nametnula svoj ritam koji je Jelena uspela da isprati samo u prvih nekoliko gemova.

Već u prvom gemu, nemačka teniserka je stigla do brejka, a JJ je uzvratila tri gema kasnije za 2:2. Međutim, novim brejkom u osmom gemu, Andrea je praktično rešila prvi set, pošto je nedugo zatim bila sigurna na svom servisu za 6:3.

U nastavku, Petkovićeva je nastavila tamo gde je stala u prvom setu. Upisala je dva brejka, Jelena je na sve načine pokušavala da ostane u meču, ali je nemačka teniserka bila bolja i nije joj dozvolila da to učini.

Komentari / 0

Ostavite komentar