Идуће седмице пада температура и до -12

Након неколико прољетних дана у фебруару, сљедеће седмице нас очекује захлађење а снијег би могао падати у највећем дијелу Босне, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 17.02.2016 | 21:10
Идуће седмице пада температура и до -12

Нестабилно вријеме с повременом кишом задржаће се до петка. Нешто више сунчаних интервала биће на сјеверу земље.

Очекиване јутарње температуре у овом периоду кретаће се између 4 и 9 у Босни до 14 у Херцеговини, а највише дневне температуре кретаће се од 11 до 17 степени.

У петак очекиване температуре биће ниже до два степена у односу на предходне дане.

За дане викенда преовладаваће стабилно вријеме али и нешто свјежије. Јутарње температуре кретаће се од -1 до 4 у Босни а у Херцеговини до 8 степени. Највише дневне температуре очекују се између 2 и 8 у Босни до 12 у Херцеговини.

Сљедеће седмице према прогностичким моделима очекују се падавине. Падавине ће усљед продора хладне ваздушне масе са сјевера, које ће условити и пад температуре ваздуха бити у облику снијега у Босни, а на југу Херцеговине киша. Јутарње температуре у Босни спуштаће се и до -12 степени а у Херцеговини минималне температуре кретаће се од 0 до 3 степена. Максималне температуре у овом периоду кретаће се од -2 до 2 у Босни до 8 у Херцеговини.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

минус

17.02.2016 20:29

Незнам да ли је сада љето па цудно ако је температура у минусу

ОДГОВОРИТЕ