Iduće sedmice pada temperatura i do -12

Nakon nekoliko proljetnih dana u februaru, sljedeće sedmice nas očekuje zahlađenje a snijeg bi mogao padati u najvećem dijelu Bosne, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Bosna i Hercegovina 17.02.2016 | 21:10
Iduće sedmice pada temperatura i do -12

Nestabilno vrijeme s povremenom kišom zadržaće se do petka. Nešto više sunčanih intervala biće na sjeveru zemlje.

Očekivane jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se između 4 i 9 u Bosni do 14 u Hercegovini, a najviše dnevne temperature kretaće se od 11 do 17 stepeni.

U petak očekivane temperature biće niže do dva stepena u odnosu na predhodne dane.

Za dane vikenda preovladavaće stabilno vrijeme ali i nešto svježije. Jutarnje temperature kretaće se od -1 do 4 u Bosni a u Hercegovini do 8 stepeni. Najviše dnevne temperature očekuju se između 2 i 8 u Bosni do 12 u Hercegovini.

Sljedeće sedmice prema prognostičkim modelima očekuju se padavine. Padavine će usljed prodora hladne vazdušne mase sa sjevera, koje će usloviti i pad temperature vazduha biti u obliku snijega u Bosni, a na jugu Hercegovine kiša. Jutarnje temperature u Bosni spuštaće se i do -12 stepeni a u Hercegovini minimalne temperature kretaće se od 0 do 3 stepena. Maksimalne temperature u ovom periodu kretaće se od -2 do 2 u Bosni do 8 u Hercegovini.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

minus

17.02.2016 20:29

Neznam da li je sada ljeto pa cudno ako je temperatura u minusu

ODGOVORITE