Колико наши посланици знају о култури?

Посланици у Народној скупштини Републике Српске синоћ су разматрали Нацрт закона о позоришној дјелатности, којим је дефинисано да се позоришна дјелатност може обављати професионално и аматерски. Нацртом је дефинисан начин избора органа руковођења и управљања у позоришту. Све то већину посланика није занимало. Једва да је било кворума за расправу о овој теми. Проверили смо и зашто.

Република Српска 17.02.2016 | 19:10
Колико наши посланици знају о култури?

Посланици и култура. Синоћ се то двоје показало неспојивим. Тачка која се односила на позоришну дјелатност мало кога је зинтересовала. Посланици су углавном шетали ходником и сједили у ресторану.

Тражио се посланик више за кворум. Након једночасовне паузе владајућа већина једва је окупила 42 посланика за расправу. ДНС-ова Неда Петрић једна је од ријетких која је синоћ имала шта да каже о овој теми.

У основи сваке државе је култура. Без тога нема државе. Давно је то рекао глумац Мики Манојловић, али то народни изабраници, очигледно, нису прочитали.

Будући да је позоришна дјелатност за многе била незанимљива, одлучили смо да провјеримо да ли посланици иду у позориште и шта о тој умјетности уопште знају.

Илија Стеванчевић зна да је нечему требало да се смије, али није баш сигуран да ли је у питању представа или емисија. Мало ко је знао да је комад "Народни посланик" прво драмско дјело Бранислава Нушића.

Било је и оних који су од колега сазнали шта питамо, па су у широком луку заобилазили камеру. Када се све сабере, јасно је да многи посланици не придају значаја култури, па с тога и не изнеђује што су проблеми позоришне дјелатности били споредна тема.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

абц

17.02.2016 19:13

Ееееееееееее за поједине, цаст има и изузетака је то мало теза математика.Требало је мајкицку питат ста она мисли о томе.Било би НО НО НО КОМЕНТАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

посматрац

17.02.2016 19:26

Засто Мајкицку кад је Миле ту експерт па пјева цовјек под саторима

ОДГОВОРИТЕ
Name

абц

17.02.2016 19:41

Немозе сад милета нико ниста питати јер цовјек нема времена трази папире по архиви како је кренуо постаце и књиговодја.Свугдје на свијету људи то све фино заведу у компјетере и фино сортирају и кад им ста треба само два три клика и све надје за мање од пар минута а код њег сигурно негдје у подруму у неким кутијама стоји па док он сваку кутију претури треба му мјесец.А цисто сумљам да он зна и упалити компјетер а не да га користи.

Name

камелеон

17.02.2016 19:42

У култури нема пара, полако са културом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

није поштено

17.02.2016 19:53

Постављати им питања гдје су најтањи , да сте питали о дрписању е ту би било врло мудрих одговора и омладина би имала шта да научи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

КУПЉЕНЕ ДИПЛОМЕ

17.02.2016 20:47

А ШТА ЋЕ ЗНАТИ БИЛМЕЗИ СА КУПЉЕНИМ ДИПЛОМАМА И ДОКТОРИ КОЈИ СУ СВИ У ПОЛИТИЦИ, ЈЕР СУ СВИ ГЛАДНИ ЛОВЕ БЕСКОНАЧНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прле

19.02.2016 13:39

Штаће људи овај из Шипова знати о култури, за њега и такве највећа је култура наступ змаја од шипова...једино то и гледају...и чекају кад ће им вајни шеф Баја упутити позив да имају шта препричавати...

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

19.02.2016 17:37

Посланици знају о култури, колико и народ који их је бирао.

ОДГОВОРИТЕ