Видео: Партизанова "беба" није ни проходала, а траже је!

Данас није потребно да одиграте ни прву утакмицу у сениорској конкуренцији, да би вас скаутирали и тражили највећи европски клубови. И најављивали као "Новог Златана Ибрахимовића".

Фудбал 18.02.2016 | 21:30
Видео: Партизанова "беба" није ни проходала, а траже је!

Последња "беба" рођена у Партизановом тренинг центру у Земуну практично није ни проходала, а о њој се већ говори широм Европе.

Италијански "калчомеркато", сајт познат по томе што најављује и могуће и немогуће трансфере, упућује на следеће – "Нови Златан Ибрахимовић" увелико је у нотесу скаута Јувентуса и вероватно ће људи из Торина овог пролећа долазити у Србију да га виде на делу.

О коме се ради?

О "вундеркинду" Душану Влаховићу који је осам дана после 16. рођендана потписао петогодишњи уговор са Партизаном и постао најмлађи играч у 70 година дугој историји клуба који је задужио дрес са бројем "9".

Влаховић још није дебитовао за први тим црно-белих, али јесте играо на припремама на Кипру и јесте се наметнуо као озбиљна опција за Ивана Томића у наставку сезоне на чијој је половини скоро цела навала напустила клуб, а ускоро би могао и Абубакар Оумару.

За Влаховића, судећи према тексту који је пренео и канал специјализован за вести везане за Јувентус, дуго знају у Италији и свесни су да према свим карактеристикама подсећа на Ибрахимовића – висок је 190 центиметара, одлично се креће, игра са обе ноге, способан је сам себи да створи шансу на малом простору, физички без проблема издржава све дуеле са углавном недораслим вршњацима, па се зна и податак да је јесенас за пионире Партизана дао 32 гола на 15 утакмица.

За разлику од неких других "беба", које су из Хумске одлазиле и прерано и без адекватног обештећења, Партизан се у Влаховићевом случају обезбедио петогодишњим уговором, који је потврдио оно што је "клинац" из Земуна и говорио долазећи у Хумску – да су епизоде у ОФК Београду (три месеца) и Црвеној звезди (једна утакмица на турниру у Бијељини) биле ништа у односу на позив омиљеног клуба.

Док навијачи Партизана нестрпљиво чекају да виде овог младића у акцији, а не само на YоуТубе клиповима, једна ствар се потврдила по ко зна који пут – у данашње време није неопходно ни да забележите први наступ за неки клуб пре него што постанете мета европских великана.

Треба се са тиме носити, а ту мислимо и на младиће који "ничу" широм наше земље и на клубове који би с њима да рачунају у будућности...

Звезди четири комада...
Прошлог пролећа, у "вечитом дербију" пионирских селекција Партизана и Црвене звезде, Влаховић је био стрелац сва четири гола у убедљивој победи црно-белих од 4:0.

Коментари / 0

Оставите коментар