Video: Partizanova "beba" nije ni prohodala, a traže je!

Danas nije potrebno da odigrate ni prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji, da bi vas skautirali i tražili najveći evropski klubovi. I najavljivali kao "Novog Zlatana Ibrahimovića".

Fudbal 18.02.2016 | 21:30
Video: Partizanova "beba" nije ni prohodala, a traže je!

Poslednja "beba" rođena u Partizanovom trening centru u Zemunu praktično nije ni prohodala, a o njoj se već govori širom Evrope.

Italijanski "kalčomerkato", sajt poznat po tome što najavljuje i moguće i nemoguće transfere, upućuje na sledeće – "Novi Zlatan Ibrahimović" uveliko je u notesu skauta Juventusa i verovatno će ljudi iz Torina ovog proleća dolaziti u Srbiju da ga vide na delu.

O kome se radi?

O "vunderkindu" Dušanu Vlahoviću koji je osam dana posle 16. rođendana potpisao petogodišnji ugovor sa Partizanom i postao najmlađi igrač u 70 godina dugoj istoriji kluba koji je zadužio dres sa brojem "9".

Vlahović još nije debitovao za prvi tim crno-belih, ali jeste igrao na pripremama na Kipru i jeste se nametnuo kao ozbiljna opcija za Ivana Tomića u nastavku sezone na čijoj je polovini skoro cela navala napustila klub, a uskoro bi mogao i Abubakar Oumaru.

Za Vlahovića, sudeći prema tekstu koji je preneo i kanal specijalizovan za vesti vezane za Juventus, dugo znaju u Italiji i svesni su da prema svim karakteristikama podseća na Ibrahimovića – visok je 190 centimetara, odlično se kreće, igra sa obe noge, sposoban je sam sebi da stvori šansu na malom prostoru, fizički bez problema izdržava sve duele sa uglavnom nedoraslim vršnjacima, pa se zna i podatak da je jesenas za pionire Partizana dao 32 gola na 15 utakmica.

Za razliku od nekih drugih "beba", koje su iz Humske odlazile i prerano i bez adekvatnog obeštećenja, Partizan se u Vlahovićevom slučaju obezbedio petogodišnjim ugovorom, koji je potvrdio ono što je "klinac" iz Zemuna i govorio dolazeći u Humsku – da su epizode u OFK Beogradu (tri meseca) i Crvenoj zvezdi (jedna utakmica na turniru u Bijeljini) bile ništa u odnosu na poziv omiljenog kluba.

Dok navijači Partizana nestrpljivo čekaju da vide ovog mladića u akciji, a ne samo na YouTube klipovima, jedna stvar se potvrdila po ko zna koji put – u današnje vreme nije neophodno ni da zabeležite prvi nastup za neki klub pre nego što postanete meta evropskih velikana.

Treba se sa time nositi, a tu mislimo i na mladiće koji "niču" širom naše zemlje i na klubove koji bi s njima da računaju u budućnosti...

Zvezdi četiri komada...
Prošlog proleća, u "večitom derbiju" pionirskih selekcija Partizana i Crvene zvezde, Vlahović je bio strelac sva četiri gola u ubedljivoj pobedi crno-belih od 4:0.

Komentari / 0

Ostavite komentar