Клоп враћа Марковића на љето?

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп наговестио је да ће на лето вратити Лазара Марковића са позајмице из Фенербахчеа и пружити му праву шансу. Клоп нема довољно опција на крилу, тврди да мора да обезбеди себи "најбољи могући састав" за следећу сезону, али да су разне солуције и пред играчима, који би могли да кажу да не желе да остану.

Фудбал 18.02.2016 | 18:40
Клоп враћа Марковића на љето?

Јирген Клоп пристао је да говори о будућности Лазара Марковића на "Енфилду", не и Марија Балотелија, као ни Луиса Алберта.

Ливерпул има много позајмљених играча, како оних који су стасали у Академији, тако и оних који су купљени па се – за сада – нису снашли, а у Енглеској најчешће се води полемика око тога да ли би Марковић, Балотели и Алберто могли да допринесу резултатима "редса", како ове сезоне за случај да их Брендан Роџерс није послао "преко", тако и у будућности...

"Имамо довољно нападача – петорицу, са Робертом Фирмином, али немамо довљно крилних играча, само неколико младића са сјајним потенцијалом. Морамо на време да донесемо одлуке о трансферима, али чињеница је да нам је потребан састав с којим можете да играте различите системе и реагујете на више начина у одређеним ситуацијама", рекао је менаџер "редса" Клоп у разговору за "Ливерпул Ехо".

Одмах после овог одговора, аутору је било јасно да Немац између редова прича о 25 милиона евра плаћеном репрезентативцу Србије, који је на "Енфилд" стигао из Бенфике лета 2014. и који се доста мучио у првој сезони, а који је потом испричао да се бивши менаџер Роџерс одједном променио према њему и саопштио му да је најбоље да оде на позајмицу.

Ситуација са повредама у Ливерпулу зимус је била таква да се помињала могућност враћања Марковића из Фенербахчеа после само шест месеци, али то није било могуће јер је склопљен такав договор да само турски клуб може, уколико жели, да раскине сарадњу.

Марковић је стрелац два поготка на 20 мечева за Фенер ове сезоне. У овом тренутку, Клоп (који иначе воли да игра по боковима) на располагању има Џордона Ајба и Шеја Оџа, који је зимус ургентно враћен са позајмице из Вулверхемптона. Један има 20, други 18 година.

Стога, често су ове сезоне по боковима играли Адам Лалана, Џејмс Милнер и Роберто Фирмино, а шансу би можда добили и Џо Ален и Дани Ингс, иако нису по вокацији крила, само да нису били дуго и тешко повређени.

С друге стране, ако би сви били здрави, у шпицу би могли да играју Данијел Стариџ, Кристијан Бентеке, Роберто Фирмино, Дивок Ориги, Дани Ингс и Џером Синклер, што потребу за враћањем проблематичног Балотелија на "Енфилд" своди на минимум. Штавише...

Док турски "Таквим" наводи да ће Фенербахче на лето тражити, пре истека позајмице, могућност разговора са Ливерпулом око откупа Марковићевог уговора, Клоп каже...

"Све може да се промени... Ушли смо у сезону са петорицом централних бекова, ако бисмо рачунали и Џоа Гомеза, а потом смо у једном тренутку имали само једног здравог! Били смо у фазону 'ко ће да нам игра?' Тако да, морате да се припремите на најбољи могући начин и обезбедите максималан квалитет који вам је на располагању", истакао је Клоп.

"Тако да, пред нама су солуције и ми ћемо се одлучити за неке од њих. Такође, могуће је да ће и играчи сами изабрати неке солуције које буду пред њима и рећи да не желе више да буду овде, тако да и на то морате да се припремите".

Док је водио Борусију Дортмунд, Клоп је на крилним позицијама имао "але" попут Марија Гецеа, Кубе Блашчиковског, Марка Ројса, Пјера-Емерика Обамејанга и јасно је да су му ту потребни играчи који ће "вући" навалу за собом и хранити центарфоре правим лоптама. У овом тренутку, Ливерпул то не може да му пружи.

Ливерпул тренутно има 13 позајмљених играча широм Европе, од Истанбула до Абердина. "Кале" се и неки прилично скупо плаћени фудбалери, попут Марковића, али и Марија Балотелија (Милан), Марка Грујића (Црвена звезда), Луиса Алберта (Депортиво Ла Коруња), итд. На позајмицама су још Дани Вард (Абердин), Лојд Џонс (Блекпул), Џордан Вилијамс (Свиндон), Кевин Стјуарт (Свиндон), Андре Виздом (Норич), Рајан Меклафлин (Абердин), Семед Јесил (Луцерн), Тијаго Илори (Астон Вила) и Рајан Фултон (Портсмут).

Коментари / 0

Оставите коментар