Klop vraća Markovića na ljeto?

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nagovestio je da će na leto vratiti Lazara Markovića sa pozajmice iz Fenerbahčea i pružiti mu pravu šansu. Klop nema dovoljno opcija na krilu, tvrdi da mora da obezbedi sebi "najbolji mogući sastav" za sledeću sezonu, ali da su razne solucije i pred igračima, koji bi mogli da kažu da ne žele da ostanu.

Fudbal 18.02.2016 | 18:40
Klop vraća Markovića na ljeto?

Jirgen Klop pristao je da govori o budućnosti Lazara Markovića na "Enfildu", ne i Marija Balotelija, kao ni Luisa Alberta.

Liverpul ima mnogo pozajmljenih igrača, kako onih koji su stasali u Akademiji, tako i onih koji su kupljeni pa se – za sada – nisu snašli, a u Engleskoj najčešće se vodi polemika oko toga da li bi Marković, Baloteli i Alberto mogli da doprinesu rezultatima "redsa", kako ove sezone za slučaj da ih Brendan Rodžers nije poslao "preko", tako i u budućnosti...

"Imamo dovoljno napadača – petoricu, sa Robertom Firminom, ali nemamo dovljno krilnih igrača, samo nekoliko mladića sa sjajnim potencijalom. Moramo na vreme da donesemo odluke o transferima, ali činjenica je da nam je potreban sastav s kojim možete da igrate različite sisteme i reagujete na više načina u određenim situacijama", rekao je menadžer "redsa" Klop u razgovoru za "Liverpul Eho".

Odmah posle ovog odgovora, autoru je bilo jasno da Nemac između redova priča o 25 miliona evra plaćenom reprezentativcu Srbije, koji je na "Enfild" stigao iz Benfike leta 2014. i koji se dosta mučio u prvoj sezoni, a koji je potom ispričao da se bivši menadžer Rodžers odjednom promenio prema njemu i saopštio mu da je najbolje da ode na pozajmicu.

Situacija sa povredama u Liverpulu zimus je bila takva da se pominjala mogućnost vraćanja Markovića iz Fenerbahčea posle samo šest meseci, ali to nije bilo moguće jer je sklopljen takav dogovor da samo turski klub može, ukoliko želi, da raskine saradnju.

Marković je strelac dva pogotka na 20 mečeva za Fener ove sezone. U ovom trenutku, Klop (koji inače voli da igra po bokovima) na raspolaganju ima Džordona Ajba i Šeja Odža, koji je zimus urgentno vraćen sa pozajmice iz Vulverhemptona. Jedan ima 20, drugi 18 godina.

Stoga, često su ove sezone po bokovima igrali Adam Lalana, Džejms Milner i Roberto Firmino, a šansu bi možda dobili i Džo Alen i Dani Ings, iako nisu po vokaciji krila, samo da nisu bili dugo i teško povređeni.

S druge strane, ako bi svi bili zdravi, u špicu bi mogli da igraju Danijel Staridž, Kristijan Benteke, Roberto Firmino, Divok Origi, Dani Ings i Džerom Sinkler, što potrebu za vraćanjem problematičnog Balotelija na "Enfild" svodi na minimum. Štaviše...

Dok turski "Takvim" navodi da će Fenerbahče na leto tražiti, pre isteka pozajmice, mogućnost razgovora sa Liverpulom oko otkupa Markovićevog ugovora, Klop kaže...

"Sve može da se promeni... Ušli smo u sezonu sa petoricom centralnih bekova, ako bismo računali i Džoa Gomeza, a potom smo u jednom trenutku imali samo jednog zdravog! Bili smo u fazonu 'ko će da nam igra?' Tako da, morate da se pripremite na najbolji mogući način i obezbedite maksimalan kvalitet koji vam je na raspolaganju", istakao je Klop.

"Tako da, pred nama su solucije i mi ćemo se odlučiti za neke od njih. Takođe, moguće je da će i igrači sami izabrati neke solucije koje budu pred njima i reći da ne žele više da budu ovde, tako da i na to morate da se pripremite".

Dok je vodio Borusiju Dortmund, Klop je na krilnim pozicijama imao "ale" poput Marija Gecea, Kube Blaščikovskog, Marka Rojsa, Pjera-Emerika Obamejanga i jasno je da su mu tu potrebni igrači koji će "vući" navalu za sobom i hraniti centarfore pravim loptama. U ovom trenutku, Liverpul to ne može da mu pruži.

Liverpul trenutno ima 13 pozajmljenih igrača širom Evrope, od Istanbula do Aberdina. "Kale" se i neki prilično skupo plaćeni fudbaleri, poput Markovića, ali i Marija Balotelija (Milan), Marka Grujića (Crvena zvezda), Luisa Alberta (Deportivo La Korunja), itd. Na pozajmicama su još Dani Vard (Aberdin), Lojd Džons (Blekpul), Džordan Vilijams (Svindon), Kevin Stjuart (Svindon), Andre Vizdom (Norič), Rajan Meklaflin (Aberdin), Semed Jesil (Lucern), Tijago Ilori (Aston Vila) i Rajan Fulton (Portsmut).

Komentari / 0

Ostavite komentar