Џикић: 40 минута у Купу - шанса је за све!

Тренер кошаркаша Партизана Александар Џикић изјавио је да екипа растерећено путује у Ниш на завршни турнир Купа Кораћа.

Кошарка 18.02.2016 | 09:00
Џикић: 40 минута у Купу - шанса је за све!

Џикић је дода да играчи имају једину обавезу – да се боре до краја.

Првог дана турнира ’црно-бели’ у четвртфиналу играју против ФМП-а (21 сат), а претходно се састају Мега Лекс – Константин (17 сати).

"Очекује нас такмичење које је замишљено да пружи шшансу свима у 40 минута. Против себе имамо ФМП-а из којег Звезда селектира најталентованије играче и који одлично игра у КЛС. Ми имамо здравствених проблема који нам отежавају нормалан ритам тренинга и припреме за наредну утакмицу, али шта је ту је. Немамо притисак, улога фаворита за освајање трофеја припада другим тимовима, а наша обавеза је да се као и до сада максимално боримо од почетка до краја", изјавио је Џикић за званични сајт клуба.

Првотимац ’црно-белих’ Чедомир Витковац изјавио је да свака прилика за освајање трофеја додатно мотивише играче.

"Сигурно је да ће сви доћи у Ниш спремни да пруже максимум и боре се до краја. Очекује нас меч против лидера КЛС, екипе која је у доброј форми и која има свега два пораза. Куп је такмичење у којем нема поправног, тако да морамо бити на највишем нивоу уколико желимо да останемо на Нишу", рекао је Витковац, који је у акријери четири пута освојио Куп Кораћа, по два пута са Звездом и Партизаном.

Најбољи играч Партизана у последње време Едо Мурић истиче да је жеља свих у екипи да што дуже остану у Нишу.

"Имамо одређених проблема са повредама, што значи да ћемо сви морати да пружимо додатне напоре како бисмо то надоместили. У четвртак нас очекује добар противник против којег ћемо морати да одиграмо са максималним ангажовањем", истакао је Мурић.

Партизан ће, уколико елиминише ФМП, у полуфиналу играти против победника меча између Црвене звезде и Смедерева, док ће победник меча Мега Лекс – Константин на мегдан бољем из сусрета Металац – Борац Чачак.

Коментари / 0

Оставите коментар