Džikić: 40 minuta u Kupu - šansa je za sve!

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić izjavio je da ekipa rasterećeno putuje u Niš na završni turnir Kupa Koraća.

Košarka 18.02.2016 | 09:00
Džikić: 40 minuta u Kupu - šansa je za sve!

Džikić je doda da igrači imaju jedinu obavezu – da se bore do kraja.

Prvog dana turnira ’crno-beli’ u četvrtfinalu igraju protiv FMP-a (21 sat), a prethodno se sastaju Mega Leks – Konstantin (17 sati).

"Očekuje nas takmičenje koje je zamišljeno da pruži ššansu svima u 40 minuta. Protiv sebe imamo FMP-a iz kojeg Zvezda selektira najtalentovanije igrače i koji odlično igra u KLS. Mi imamo zdravstvenih problema koji nam otežavaju normalan ritam treninga i pripreme za narednu utakmicu, ali šta je tu je. Nemamo pritisak, uloga favorita za osvajanje trofeja pripada drugim timovima, a naša obaveza je da se kao i do sada maksimalno borimo od početka do kraja", izjavio je Džikić za zvanični sajt kluba.

Prvotimac ’crno-belih’ Čedomir Vitkovac izjavio je da svaka prilika za osvajanje trofeja dodatno motiviše igrače.

"Sigurno je da će svi doći u Niš spremni da pruže maksimum i bore se do kraja. Očekuje nas meč protiv lidera KLS, ekipe koja je u dobroj formi i koja ima svega dva poraza. Kup je takmičenje u kojem nema popravnog, tako da moramo biti na najvišem nivou ukoliko želimo da ostanemo na Nišu", rekao je Vitkovac, koji je u akrijeri četiri puta osvojio Kup Koraća, po dva puta sa Zvezdom i Partizanom.

Najbolji igrač Partizana u poslednje vreme Edo Murić ističe da je želja svih u ekipi da što duže ostanu u Nišu.

"Imamo određenih problema sa povredama, što znači da ćemo svi morati da pružimo dodatne napore kako bismo to nadomestili. U četvrtak nas očekuje dobar protivnik protiv kojeg ćemo morati da odigramo sa maksimalnim angažovanjem", istakao je Murić.

Partizan će, ukoliko eliminiše FMP, u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Crvene zvezde i Smedereva, dok će pobednik meča Mega Leks – Konstantin na megdan boljem iz susreta Metalac – Borac Čačak.

Komentari / 0

Ostavite komentar