Тесла С за најмлађе

Луксузни електрични Модел С толико је популаран у Америци да је један произвођач играчака одлучио да на тржиште лансира минијатурну верзију овог аутомобила намењену деци.

Занимљивости 17.02.2016 | 11:00
Тесла С за најмлађе

Компанија Радио Флyер у сарадњи са Тесла Моторсом направила је дечији једносед који представља умањену копију Тесле С. Попут правог модела, ова играчка има своје специфичности по којима се разликује од сличних производа.

Дечији Тесла С опремљен је литијум-јонским батеријама (по чему више подсећа на електрични аутомобили за одрасле), које се пуне три пута брже од оних у сличним возилима за децу. Осим тога, у понуди је и резервна батерија која се лако инсталира уместо празне, па игра може да се настави без досадног чекања.

Такође, ова дечија играчка доступна је у верзијама са две различите батерије - од 140 Wх и 190 Wх. Мања обезбеђује аутономију од десетак километара и 1-2 сата уживања у вожњи. Са батеријом већег капацитета, клинци ће без заустављања моћи да пређу и до 15 км, односно да се непрекидно возикају 1,5-3 сата.

Понуда опција ту се на завршава, с обзиром да купац може одабрати једну од три оригиналне боје Тесле С. На располагању су и две врсте точкова - црни и сребрни, а уз доплату се може добити чак и персонализована регистарска таблица и заштитни платнени прекривач.

Играчка можда нема такозвано "лудило дугме", као прави Модел С, којим се постиже боље убрзање, али зато има прекидач за "напредне возаче". Наиме, стандардна брзина ограничена је на 5 км/х, и препоручује се за возаче почетнике, док се притиском на дугме лимит помера, па они искуснији могу да "јуре" и читавих 10 км/х.

Фарови и сирена се наравно подразумевају као стандардни деолови опреме, а баш као и оригинал, и дечији модел напред има пртљажник у који могу да се сместе, не једна, већ две лопте!

Дечији Тесла С у САД кошта од 499 долара, а прве испоруке најмлађим власницима очекују се у мају 2016:

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тина

21.02.2016 01:36

Хеy

ОДГОВОРИТЕ