Tesla S za najmlađe

Luksuzni električni Model S toliko je popularan u Americi da je jedan proizvođač igračaka odlučio da na tržište lansira minijaturnu verziju ovog automobila namenjenu deci.

Zanimljivosti 17.02.2016 | 11:00
Tesla S za najmlađe

Kompanija Radio Flyer u saradnji sa Tesla Motorsom napravila je dečiji jednosed koji predstavlja umanjenu kopiju Tesle S. Poput pravog modela, ova igračka ima svoje specifičnosti po kojima se razlikuje od sličnih proizvoda.

Dečiji Tesla S opremljen je litijum-jonskim baterijama (po čemu više podseća na električni automobili za odrasle), koje se pune tri puta brže od onih u sličnim vozilima za decu. Osim toga, u ponudi je i rezervna baterija koja se lako instalira umesto prazne, pa igra može da se nastavi bez dosadnog čekanja.

Takođe, ova dečija igračka dostupna je u verzijama sa dve različite baterije - od 140 Wh i 190 Wh. Manja obezbeđuje autonomiju od desetak kilometara i 1-2 sata uživanja u vožnji. Sa baterijom većeg kapaciteta, klinci će bez zaustavljanja moći da pređu i do 15 km, odnosno da se neprekidno vozikaju 1,5-3 sata.

Ponuda opcija tu se na završava, s obzirom da kupac može odabrati jednu od tri originalne boje Tesle S. Na raspolaganju su i dve vrste točkova - crni i srebrni, a uz doplatu se može dobiti čak i personalizovana registarska tablica i zaštitni platneni prekrivač.

Igračka možda nema takozvano "ludilo dugme", kao pravi Model S, kojim se postiže bolje ubrzanje, ali zato ima prekidač za "napredne vozače". Naime, standardna brzina ograničena je na 5 km/h, i preporučuje se za vozače početnike, dok se pritiskom na dugme limit pomera, pa oni iskusniji mogu da "jure" i čitavih 10 km/h.

Farovi i sirena se naravno podrazumevaju kao standardni deolovi opreme, a baš kao i original, i dečiji model napred ima prtljažnik u koji mogu da se smeste, ne jedna, već dve lopte!

Dečiji Tesla S u SAD košta od 499 dolara, a prve isporuke najmlađim vlasnicima očekuju se u maju 2016:

B 92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tina

21.02.2016 01:36

Hey

ODGOVORITE