ЛШ: Кавани јунак Париза, а Жонас Лисабона!

После двомесечне паузе настављена је Лига шампиона, а Пари Сен Жермен је у дербију вечери поразио Челси – 2:1 (1:1).

Фудбал 16.02.2016 | 23:15
ЛШ: Кавани јунак Париза, а Жонас Лисабона!

У истом термину, Бенфика је славила на Лужу голом Жонаса у 90. минуту.

Домаћин је силовито кренуо у Паризу, више је нападао, био бољи ривал већим делом меча, али се шампион Енглеске држао до самог финиша. Међутим, резервиста Единсон Кавани донео је у 79. минуту предност свом тиму пред реванш за две недеље у Лондону.

'Свеци' и 'Плавци', који се трећу сезону узастопно састају у овој фази елитног такмичења, поново нису разочарали. Почело је страховитим налетом Парижана, али су Тибо Куртоа и срећа били фактори који су сачували мрежу гостију.

Пошто су се ослободили притиска, велику прилику за Челси имао је Дијего Коста, после центаршута Рахмана Бабе, али је рефлекс Кевина Трапа послао лопту од пречку у корнер. Чинило се да то полувремена неће бити погодака, али је онда Џон Оби Микел оборио Лукаша Муру на 25 метара до гола, а шут Златан Ибрахимовић закачио ногу малерозног Нигеријца и преварио белгијског голмана.

Покушао је Челси да одговори у преосталих пет минута, да би се Џон Оби искупио у првом минуту надокнаде. Вилијан је извео корнер, Коста пребацио лопту на петерац, а везиста примирио лопту и из волеја погодио ближи угао.

Други део нам је донео наставак офанзиве и притиска екипе Лорана Блана, уз нешто отворенију игру гостију, али је поново Куртоа, уз помоћ одбране, зауставио неколико изгледних прилика ривала. Ипак, све је могло да буде другачије да је Бразилац Оскар био мало бржи, после сјајног додавања Цеска Фабрегаса.

Међутим, само неколико напада касније, Анхел ди Марија је послао диван пâс са левог крила, а Уругвајац, који је четири минута раније ушао у игру, успао да лопту пошаље кроз ноге голмана у мрежу. Чинило се у први мах да је отишао превише искоса, али је на крају успео да ухвати леп волеј и кроз ноге Куртое затресао мрежу за ерупцију одушевљења на Парку Принчева и предност пред пут на Острво.

Бранислав Ивановић предводио је свој тим као капитен, у одстуству Џона Терија, и одиграо веома добар меч, док Немања Матић није био у протоколу због суспрензије.

С друге стране, у Лисабону смо гледали далеко мање занимљив дуел, али су 'Орлови' на крају ипак успели да крунишу нешто бољу игру и стигну до предности. Играо се последњи минут регуларног тока, Николас Гајтан је послао лопту из прекида на другу стативу, а Жонас се најбоље снашао и закуцао у мрежу за коначан резултат сусрета и огромно одушевљење на трибинама

Реванш мечеви на програму су за две недеље у Лондону, односно Санкт Петербургу.

Лига шампиона – осмина финала:

Уторак, 16. фебруар:
Бенфика – Зенит 1:0 (0:0)
Жонас 90
Пари Сен Жермен – Челси 2:1 (1:1)
Ибрахимовић 39, Кавани 78 - Микел 45+1

Среда, 17. фебруар:
20.45 Рома – Реал Мадрид
20.45 Гент – Волфсбург

Уторак, 23. фебруар:
20.45 Арсенал – Барселона
20.45 Јувентус – Бајерн Минхен

Среда, 24. фебруар:
20.45 ПСВ – Атлетико Мадрид
20.45 Динамо Кијев – Манчестер Сити

Коментари / 0

Оставите коментар