LŠ: Kavani junak Pariza, a Žonas Lisabona!

Posle dvomesečne pauze nastavljena je Liga šampiona, a Pari Sen Žermen je u derbiju večeri porazio Čelsi – 2:1 (1:1).

Fudbal 16.02.2016 | 23:15
LŠ: Kavani junak Pariza, a Žonas Lisabona!

U istom terminu, Benfika je slavila na Lužu golom Žonasa u 90. minutu.

Domaćin je silovito krenuo u Parizu, više je napadao, bio bolji rival većim delom meča, ali se šampion Engleske držao do samog finiša. Međutim, rezervista Edinson Kavani doneo je u 79. minutu prednost svom timu pred revanš za dve nedelje u Londonu.

'Sveci' i 'Plavci', koji se treću sezonu uzastopno sastaju u ovoj fazi elitnog takmičenja, ponovo nisu razočarali. Počelo je strahovitim naletom Parižana, ali su Tibo Kurtoa i sreća bili faktori koji su sačuvali mrežu gostiju.

Pošto su se oslobodili pritiska, veliku priliku za Čelsi imao je Dijego Kosta, posle centaršuta Rahmana Babe, ali je refleks Kevina Trapa poslao loptu od prečku u korner. Činilo se da to poluvremena neće biti pogodaka, ali je onda Džon Obi Mikel oborio Lukaša Muru na 25 metara do gola, a šut Zlatan Ibrahimović zakačio nogu maleroznog Nigerijca i prevario belgijskog golmana.

Pokušao je Čelsi da odgovori u preostalih pet minuta, da bi se Džon Obi iskupio u prvom minutu nadoknade. Vilijan je izveo korner, Kosta prebacio loptu na peterac, a vezista primirio loptu i iz voleja pogodio bliži ugao.

Drugi deo nam je doneo nastavak ofanzive i pritiska ekipe Lorana Blana, uz nešto otvoreniju igru gostiju, ali je ponovo Kurtoa, uz pomoć odbrane, zaustavio nekoliko izglednih prilika rivala. Ipak, sve je moglo da bude drugačije da je Brazilac Oskar bio malo brži, posle sjajnog dodavanja Ceska Fabregasa.

Međutim, samo nekoliko napada kasnije, Anhel di Marija je poslao divan pâs sa levog krila, a Urugvajac, koji je četiri minuta ranije ušao u igru, uspao da loptu pošalje kroz noge golmana u mrežu. Činilo se u prvi mah da je otišao previše iskosa, ali je na kraju uspeo da uhvati lep volej i kroz noge Kurtoe zatresao mrežu za erupciju oduševljenja na Parku Prinčeva i prednost pred put na Ostrvo.

Branislav Ivanović predvodio je svoj tim kao kapiten, u odstustvu Džona Terija, i odigrao veoma dobar meč, dok Nemanja Matić nije bio u protokolu zbog susprenzije.

S druge strane, u Lisabonu smo gledali daleko manje zanimljiv duel, ali su 'Orlovi' na kraju ipak uspeli da krunišu nešto bolju igru i stignu do prednosti. Igrao se poslednji minut regularnog toka, Nikolas Gajtan je poslao loptu iz prekida na drugu stativu, a Žonas se najbolje snašao i zakucao u mrežu za konačan rezultat susreta i ogromno oduševljenje na tribinama

Revanš mečevi na programu su za dve nedelje u Londonu, odnosno Sankt Peterburgu.

Liga šampiona – osmina finala:

Utorak, 16. februar:
Benfika – Zenit 1:0 (0:0)
Žonas 90
Pari Sen Žermen – Čelsi 2:1 (1:1)
Ibrahimović 39, Kavani 78 - Mikel 45+1

Sreda, 17. februar:
20.45 Roma – Real Madrid
20.45 Gent – Volfsburg

Utorak, 23. februar:
20.45 Arsenal – Barselona
20.45 Juventus – Bajern Minhen

Sreda, 24. februar:
20.45 PSV – Atletiko Madrid
20.45 Dinamo Kijev – Mančester Siti

Komentari / 0

Ostavite komentar