Званична понуда за Абуа стигла у Хумску!

Кинези дају 1.000.000 евра Абубакара! Шта ће урадити Партизан? Друголигаш Шенжен послао црно-белима захтев за откуп уговора камерунског шпица, коме нуди фантастичне финансијске услове!

Фудбал 18.02.2016 | 16:40
Званична понуда за Абуа стигла у Хумску!

На прелазни рок у Партизану још није стављена тачка. Напротив, тек би могло да буде узбуђења. И то у виду одлазака. На адресу црно-белих данас је стигла званична понуда из Кине за Абубакара Оумаруа, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Друголигаш Шенжен конкретизовао је намеру да купи камерунског шпица и ономе о чему се говорило још током припрема на Кипру формално обавестио клуб из Хумске 1. Наводно, Азијати за откуп уговора нуде округло 1.000.000 евра, али и примамљиве услове једном од најбољих играча црно-белих у јесењој сезони, оличене у вишеструко већој плати од оне коју има у Београду.

Абубакар има жељу да се врати у Кину, у којој је играо од 2006. до 2008. Чак је јавно поручио да је спреман да се жртвује ради интереса Партизана, знајући да су црно-белих у финансијскм проблемима због последица “случаја Андрија Живковић“, али за његов одлазак на Далеки исток још није упаљено залено светло.

И питање је да ли ће. Спортски директор Ивица Илиев пре два дана пренео је став тренера Ивана Томића да му је Абубакар потребан до краја сезоне. Тад је нагласио да званична понуда није ни стигла у клуб, међутим дешавања од уторка мењају ствари из корена и челнике Партизана стављају пред дилему коју није лако решити.

Са економске стране, одлазак Абубакара Оумаруа би се исплатио Парном ваљку, с обзиром да је летос ангажован без обештећења. Утисак је да не би црно-бели превише трпили ни резултатски, јер су трку за титулу одавно изгубили, а поставља се питање да ли им је потребан играч који, после сазнања да на другој локацији може више да заради, нема превише мотива за останак у Београду.

Ваља, ипак, имати у виду да је Партизан пре месец дана већ одбио једну понуду из Кине за Оумаруа, вредну 1.300.000 евра. Под образложењем да за свог најбољег стрелца на међународној сцени жели више новца. Можда сада тактизира. И то је дозвољено у прелазном року. А он се на територији најмногољудније државе света завршава 26. фебруара.

Коментари / 0

Оставите коментар