Zvanična ponuda za Abua stigla u Humsku!

Kinezi daju 1.000.000 evra Abubakara! Šta će uraditi Partizan? Drugoligaš Šenžen poslao crno-belima zahtev za otkup ugovora kamerunskog špica, kome nudi fantastične finansijske uslove!

Fudbal 18.02.2016 | 16:40
Zvanična ponuda za Abua stigla u Humsku!

Na prelazni rok u Partizanu još nije stavljena tačka. Naprotiv, tek bi moglo da bude uzbuđenja. I to u vidu odlazaka. Na adresu crno-belih danas je stigla zvanična ponuda iz Kine za Abubakara Oumarua, saznaje MOZZART Sport.

Drugoligaš Šenžen konkretizovao je nameru da kupi kamerunskog špica i onome o čemu se govorilo još tokom priprema na Kipru formalno obavestio klub iz Humske 1. Navodno, Azijati za otkup ugovora nude okruglo 1.000.000 evra, ali i primamljive uslove jednom od najboljih igrača crno-belih u jesenjoj sezoni, oličene u višestruko većoj plati od one koju ima u Beogradu.

Abubakar ima želju da se vrati u Kinu, u kojoj je igrao od 2006. do 2008. Čak je javno poručio da je spreman da se žrtvuje radi interesa Partizana, znajući da su crno-belih u finansijskm problemima zbog posledica “slučaja Andrija Živković“, ali za njegov odlazak na Daleki istok još nije upaljeno zaleno svetlo.

I pitanje je da li će. Sportski direktor Ivica Iliev pre dva dana preneo je stav trenera Ivana Tomića da mu je Abubakar potreban do kraja sezone. Tad je naglasio da zvanična ponuda nije ni stigla u klub, međutim dešavanja od utorka menjaju stvari iz korena i čelnike Partizana stavljaju pred dilemu koju nije lako rešiti.

Sa ekonomske strane, odlazak Abubakara Oumarua bi se isplatio Parnom valjku, s obzirom da je letos angažovan bez obeštećenja. Utisak je da ne bi crno-beli previše trpili ni rezultatski, jer su trku za titulu odavno izgubili, a postavlja se pitanje da li im je potreban igrač koji, posle saznanja da na drugoj lokaciji može više da zaradi, nema previše motiva za ostanak u Beogradu.

Valja, ipak, imati u vidu da je Partizan pre mesec dana već odbio jednu ponudu iz Kine za Oumarua, vrednu 1.300.000 evra. Pod obrazloženjem da za svog najboljeg strelca na međunarodnoj sceni želi više novca. Možda sada taktizira. I to je dozvoljeno u prelaznom roku. A on se na teritoriji najmnogoljudnije države sveta završava 26. februara.

Komentari / 0

Ostavite komentar