Никола Јокић МЕГА промотер Србије у НБА!

"Захваљујући њему је српска застава, поред застава земаља осталих учесника, стајала одмах уз терен Ер Канада центра током целог Ол-стар викенда", задовољно констатује спортски директор Мега Лекса Горан Ћакић који је био у Торонту.

Кошарка 18.02.2016 | 08:20
Никола Јокић МЕГА промотер Србије у НБА!

Спортски директор Мега Лекса Горан Ћакић пун утисака вратио се из Торонта, где је имао прилику да уживо прати сва дешавања на НБА Ол-стар викенду. Посебно задовољство за Ћакића представљало је дружење са некадашњим првотимцем Меге Николом Јокићем који је као руки изборио учешће на најгламурознијој смотри најјаче кошаркашке лиге света.

"Иако је имао бројне обавезе, оно мало слободног времена искористио је да се видимо. Невероватно је како је за кратко време у Америци Никола задобио толико много симпатија. Сви га јако воле и у разговору са људима из НБА лиге, поготово из дела за интернационалне играче, о њему сам могао чути само похвале и позитивне коментаре. Заиста је сајајан амбасадор наше земље у НБА, а управо захваљујући њему је српска застава, поред застава земаља осталих учесника, стајала одмах уз терен Ер Канада центра током целог Ол-стар викенда", почео је причу Ћакић и потом додао:

"Јокић ми се похвалио да редовно прати утакмице Мега Лекса. Знао је за пораз од Олимпије, али и за казнени тренинг Дејана Милојевића дан после пораза од Љубљанчана што значи и да је контакту са бившим саиграчима што ме веома радује", кроз осмех је рекао Ћакић.

Боравак у Торонту Ћакић је искористио и за присуство на чувеном НБА кампу за младе играче из целог света, под називом “Кошарка без граница”, на ком је учешће нажалост због повреде морао да откаже првотимац Меге Александар Аранитовић.

"Велики број скаута и генералних менаџера НБА тимова пратио је дешавања на том кампу у чијој организацији од оснивања учествује Марин Седлачек. Са многима од њих сам био у прилици да разговарам. Никола Јокић који је директно из дреса Меге отишао у НБА је наш велики промотер тамо и то морам посебно да нагласим. Из тог разлога Мега је као клуб свима њима добро познат и заиста сам био поносан на чињеницу колико прате и вреднују наш рад. Веома им је било жао што Аранитовић због повреде није могао да дође, највише су се распитивали за Лувавуа, али и око програма рада који спроводимо са младим играчима", истиче Ћакић.

Захваљујући Жарку Чабаркапи, који је са неколико бивших НБА играча - Јао Мингом, Џеријем Стекхаусом, Трејсијем Мекгрејдијем... - био промотер кампа, Ћакић је током Ол-стар викенда уживао велико гостопримство:

"Време сам углавном проводио са људима из НБА одељења за интернационалне играче. Од директорке овог департмента и потпредседнице НБА, Ким Бохуни, могао сам да чујем бројне идеје око развоја НБА у Европи и на осталим континентима. Све у свему, врло драгоцено искуство", закључио је Ћакић.

Коментари / 0

Оставите коментар