Nikola Jokić MEGA promoter Srbije u NBA!

"Zahvaljujući njemu je srpska zastava, pored zastava zemalja ostalih učesnika, stajala odmah uz teren Er Kanada centra tokom celog Ol-star vikenda", zadovoljno konstatuje sportski direktor Mega Leksa Goran Ćakić koji je bio u Torontu.

Košarka 18.02.2016 | 08:20
Nikola Jokić MEGA promoter Srbije u NBA!

Sportski direktor Mega Leksa Goran Ćakić pun utisaka vratio se iz Toronta, gde je imao priliku da uživo prati sva dešavanja na NBA Ol-star vikendu. Posebno zadovoljstvo za Ćakića predstavljalo je druženje sa nekadašnjim prvotimcem Mege Nikolom Jokićem koji je kao ruki izborio učešće na najglamuroznijoj smotri najjače košarkaške lige sveta.

"Iako je imao brojne obaveze, ono malo slobodnog vremena iskoristio je da se vidimo. Neverovatno je kako je za kratko vreme u Americi Nikola zadobio toliko mnogo simpatija. Svi ga jako vole i u razgovoru sa ljudima iz NBA lige, pogotovo iz dela za internacionalne igrače, o njemu sam mogao čuti samo pohvale i pozitivne komentare. Zaista je sajajan ambasador naše zemlje u NBA, a upravo zahvaljujući njemu je srpska zastava, pored zastava zemalja ostalih učesnika, stajala odmah uz teren Er Kanada centra tokom celog Ol-star vikenda", počeo je priču Ćakić i potom dodao:

"Jokić mi se pohvalio da redovno prati utakmice Mega Leksa. Znao je za poraz od Olimpije, ali i za kazneni trening Dejana Milojevića dan posle poraza od Ljubljančana što znači i da je kontaktu sa bivšim saigračima što me veoma raduje", kroz osmeh je rekao Ćakić.

Boravak u Torontu Ćakić je iskoristio i za prisustvo na čuvenom NBA kampu za mlade igrače iz celog sveta, pod nazivom “Košarka bez granica”, na kom je učešće nažalost zbog povrede morao da otkaže prvotimac Mege Aleksandar Aranitović.

"Veliki broj skauta i generalnih menadžera NBA timova pratio je dešavanja na tom kampu u čijoj organizaciji od osnivanja učestvuje Marin Sedlaček. Sa mnogima od njih sam bio u prilici da razgovaram. Nikola Jokić koji je direktno iz dresa Mege otišao u NBA je naš veliki promoter tamo i to moram posebno da naglasim. Iz tog razloga Mega je kao klub svima njima dobro poznat i zaista sam bio ponosan na činjenicu koliko prate i vrednuju naš rad. Veoma im je bilo žao što Aranitović zbog povrede nije mogao da dođe, najviše su se raspitivali za Luvavua, ali i oko programa rada koji sprovodimo sa mladim igračima", ističe Ćakić.

Zahvaljujući Žarku Čabarkapi, koji je sa nekoliko bivših NBA igrača - Jao Mingom, Džerijem Stekhausom, Trejsijem Mekgrejdijem... - bio promoter kampa, Ćakić je tokom Ol-star vikenda uživao veliko gostoprimstvo:

"Vreme sam uglavnom provodio sa ljudima iz NBA odeljenja za internacionalne igrače. Od direktorke ovog departmenta i potpredsednice NBA, Kim Bohuni, mogao sam da čujem brojne ideje oko razvoja NBA u Evropi i na ostalim kontinentima. Sve u svemu, vrlo dragoceno iskustvo", zaključio je Ćakić.

Komentari / 0

Ostavite komentar