Видео: Може ли Суарес да обори Месијев рекорд?!

Нападач Барселоне Луис Суарес игра у феноменалној форми последњих годину и по дана и један је од најзаслужнијих за сјајне резултате Каталонаца.

Фудбал 17.02.2016 | 14:40
Видео: Може ли Суарес да обори Месијев рекорд?!

Суарес је ове сезоне одиграо 35 утакмица у свим такмичењима, постигао 39 погодака и забележио 12 асистенција, што значи да је одговоран за 51 гол своје екипе.

Последња у низу сјајних партија била је за викенд против Селте, када је уписао нови, четврти хет-трик и вратио се на чело листе стрелаца Примере са 23 гола, испред Кристијана Роналда који има два мање.

Престигао је Самјуела Етоа, Ривалда и Ханса Кранкла који су у својим најбољим сезонама за Барселону постизали по 36 голова. Актуелни шампион Шпаније и Европе до краја сезоне може да одигра чак 23 утакмице, па ће Уругвајац готово извесно престићи Маријана Мартина са 42, и Роналда, који је постигао 47 голова за сезону.

Рекордер је, наравно, Лео Меси, који је у сезони 2011/2012 стигао до невероватног броја од 73 гола, а чак четири пута пребацивао је 50. Ипак, ни тај рекорд није недостижан за некадашњег голгетера Ајакса и Ливерпула.

Те сезоне, Аргентинац је после 35 одиграних кола имао учинак од 36 голова, три мање од актуелног учинка популарног Буцка.

Коментари / 0

Оставите коментар