Video: Može li Suares da obori Mesijev rekord?!

Napadač Barselone Luis Suares igra u fenomenalnoj formi poslednjih godinu i po dana i jedan je od najzaslužnijih za sjajne rezultate Katalonaca.

Fudbal 17.02.2016 | 14:40
Video: Može li Suares da obori Mesijev rekord?!

Suares je ove sezone odigrao 35 utakmica u svim takmičenjima, postigao 39 pogodaka i zabeležio 12 asistencija, što znači da je odgovoran za 51 gol svoje ekipe.

Poslednja u nizu sjajnih partija bila je za vikend protiv Selte, kada je upisao novi, četvrti het-trik i vratio se na čelo liste strelaca Primere sa 23 gola, ispred Kristijana Ronalda koji ima dva manje.

Prestigao je Samjuela Etoa, Rivalda i Hansa Krankla koji su u svojim najboljim sezonama za Barselonu postizali po 36 golova. Aktuelni šampion Španije i Evrope do kraja sezone može da odigra čak 23 utakmice, pa će Urugvajac gotovo izvesno prestići Marijana Martina sa 42, i Ronalda, koji je postigao 47 golova za sezonu.

Rekorder je, naravno, Leo Mesi, koji je u sezoni 2011/2012 stigao do neverovatnog broja od 73 gola, a čak četiri puta prebacivao je 50. Ipak, ni taj rekord nije nedostižan za nekadašnjeg golgetera Ajaksa i Liverpula.

Te sezone, Argentinac je posle 35 odigranih kola imao učinak od 36 golova, tri manje od aktuelnog učinka popularnog Bucka.

Komentari / 0

Ostavite komentar