Москва Западу: Докажите да смо криви

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одбацила је оптужбе запада да руске акције у Сирији доводе до цивилних жртава.

Свијет 16.02.2016 | 14:43
Москва Западу: Докажите да смо криви

Она је упитала да ли су међународна зејдница и светски медији тек сад сазнали за хуманитарну катастрофу и Сирији.

Према њеним речима, о томе се није говорило, "само су испоручивали оружје, новац и спонзорисали тзв. умерене опозиционаре који је требало да свргну Асада“, а о деци нико није мислио.

Захарова је додала: "Ко све то каже? То кажу званичници западних земаља: Стејт департмент, Форин офис, Министарство спољних послова Француске… А ако сте ви званичници, званичне структуре, молим вас дајте нам званичне информације: било какве податке који би потврђивали, како кажете, намерне масовне жртве међу цивилима и уништавање објеката цивилне инфраструктуре. За све то време ниједном нам нису доставили никакве податке: ни снимке ни бројке“.

Она је навела и пример када руским дипломатама нису омогуц́или да проуче материјале који наводно доказују кривицу руских војника.

"Једном су, недавно, наше западне колеге рекле да сада ево имају доказе да ми радимо нешто како не треба у Сирији. И током једног сусрета на експертском нивоу донеле су фотографију и показале. А када је руски дипломата замолио да му дају ту фотографију да погледа, рекли су: ’Само из наших руку‘. Да ли сте тако нешто икад видели“, упитала је Захарова.

(Спутњик)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

АДВОКАТ

16.02.2016 14:02

Нема Запад никакве доказе за своје тврдње. Све је то већ виђена пропаганда која се користи сада поново против Асада и Русије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

16.02.2016 15:04

Русофилија бољка најмилија.

Name

ВРС РВИ

17.02.2016 10:21

Обожавам ову даму. Увјек ове монструме ухвати у лажи и нема умотавања. Све саспе у лице а не као љигави запад који гази преко лешева да би зарадио пар стотина долара. За xxл наравно да сам русофил и велика већина нас. Ако успијеш разумно да анализираш ситуацију знаћеш и зашто.

ОДГОВОРИТЕ