Moskva Zapadu: Dokažite da smo krivi

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odbacila je optužbe zapada da ruske akcije u Siriji dovode do civilnih žrtava.

Svijet 16.02.2016 | 14:43
Moskva Zapadu: Dokažite da smo krivi

Ona je upitala da li su međunarodna zejdnica i svetski mediji tek sad saznali za humanitarnu katastrofu i Siriji.

Prema njenim rečima, o tome se nije govorilo, "samo su isporučivali oružje, novac i sponzorisali tzv. umerene opozicionare koji je trebalo da svrgnu Asada“, a o deci niko nije mislio.

Zaharova je dodala: "Ko sve to kaže? To kažu zvaničnici zapadnih zemalja: Stejt department, Forin ofis, Ministarstvo spoljnih poslova Francuske… A ako ste vi zvaničnici, zvanične strukture, molim vas dajte nam zvanične informacije: bilo kakve podatke koji bi potvrđivali, kako kažete, namerne masovne žrtve među civilima i uništavanje objekata civilne infrastrukture. Za sve to vreme nijednom nam nisu dostavili nikakve podatke: ni snimke ni brojke“.

Ona je navela i primer kada ruskim diplomatama nisu omogućili da prouče materijale koji navodno dokazuju krivicu ruskih vojnika.

"Jednom su, nedavno, naše zapadne kolege rekle da sada evo imaju dokaze da mi radimo nešto kako ne treba u Siriji. I tokom jednog susreta na ekspertskom nivou donele su fotografiju i pokazale. A kada je ruski diplomata zamolio da mu daju tu fotografiju da pogleda, rekli su: ’Samo iz naših ruku‘. Da li ste tako nešto ikad videli“, upitala je Zaharova.

(Sputnjik)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

АДВОКАТ

16.02.2016 14:02

Нема Запад никакве доказе за своје тврдње. Све је то већ виђена пропаганда која се користи сада поново против Асада и Русије!

ODGOVORITE
Name

xxl

16.02.2016 15:04

Rusofilija boljka najmilija.

Name

VRS RVI

17.02.2016 10:21

Obožavam ovu damu. Uvjek ove monstrume uhvati u laži i nema umotavanja. Sve saspe u lice a ne kao ljigavi zapad koji gazi preko leševa da bi zaradio par stotina dolara. Za xxl naravno da sam rusofil i velika većina nas. Ako uspiješ razumno da analiziraš situaciju znaćeš i zašto.

ODGOVORITE