За БиХ тек предстоји најтежи дио посла

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је на годишњем самиту “Пријатеља Европе”, који се данас одржава у Бриселу, да је апликација БиХ за чланство у ЕУ потврда досадашњих напора које су сви нивои власти у БиХ уложили на европском путу, али да уједно представља и велики изазов јер тек предстоји најтежи дио посла – реформисање друштва и приближавање европским стандардима.

Босна и Херцеговина 16.02.2016 | 13:07
За БиХ тек предстоји најтежи дио посла

Црнадак је на самиту који је организовала организација “Тинк-танк” из Брисела, учествовао у другој панел дискусији посвећеној све израженијој потреби интензивирања сарадње земаља региона, која је посебно изражена након поплава из 2014. године и прошлогодишњег Бечког самита западног Балкана, одржаног у оквиру Берлинског процеса.

Он је током дискусије поновио да су регионална сарадња и добросусједски односи за БиХ од највеће важности, те нагласио да ће БиХ и даље активно учествовати у регионалним активностима, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Посебно је нагласио значај самита у оквиру Берлинског процеса, којим је потврђена европска перспектива земаља западног Балкана и инфраструктурних и енергетских пројеката у оквиру Конективити агенде.

Црнадак је истакао је да ће 2016. година у погледу регионалне сарадње бити посебно динамична за БиХ с обзиром на то да ће бити домаћин Самита Брдо-Бриони процеса и предсједаваће Централноевропској иницијативи /ЦЕИ/.

“Овај сазив Савјета министара БиХ ће наставити снажно да дјелује на додатном побољшању односа са другим земљама, прије свега са Србијом, Црном Гором и Хрватском као сусједима, али и са осталим земљама Југоисточне Европе”, изјавио је Црнадак током панел дискусије.

Црнадак ће се данас састати са министром иностраних послова Холандије Бертом Кундерсом, европским комесаром за преговоре о проширењу Јоханесом Ханом и члановима Радне групе за западни Балкан Комитета за спољне послове Европског парламента /АФЕТ/.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Леми

16.02.2016 12:32

Ево те Леми поздрави на РТРС-у...---хихихи

ОДГОВОРИТЕ
Name

путин

16.02.2016 13:05

Црнадак урадио висе посла за 1 год него Додо за 10 . Цаст !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

16.02.2016 13:11

Ха ха ха, није ти ово Топ листа!

Name

хахаха

16.02.2016 14:12

А шта то

Name

Ре

16.02.2016 17:43

Да облетео висе држава и потросио висе дрзавних пара од Мила а разултат је:Само за његова ока два

Name

оо7

17.02.2016 18:38

Игоре,Игоре,кога ти заступаш????????'

ОДГОВОРИТЕ