Нови Град: Водостаји Уне и Сане у порасту

Водостаји Уне и Сане у Новом Граду су у порасту и на снази су редовне мјере заштите од поплава, саопштено је из локалног Центра за обавјештавање.

Република Српска 16.02.2016 | 08:37
Нови Град: Водостаји Уне и Сане у порасту

Водостај Сане јутрос износи 440 центиметара, а Уне 406 центиметара што је више за 204 центиметра у односу на јуче, када су колектори стављени у функцију.

Од ноћас је у прекиду саобраћај на локалном путу Благај-Витасовци-Радомировац због изливања ријеке Јапре у Благају.

Ријеке су се излиле углавном на обрадиво земљиште у приобалном дијелу и за сада нема дојава о угрожености објеката и становништва.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПОПИВОДА

16.02.2016 07:41

КО ЈЕ ПОТРОШИ ТОЛИКЕ ПАРЕ. РАЈЛИЋКА И МАРКО???

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоки

16.02.2016 08:32

Хајдемо сада мало купања.реприза свако прољеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Републиканац

16.02.2016 08:37

Функција цивилне заштите и Управе цивилне заштите је незадовољавајућа. Ми немамо одговор на овај проблем, и потребна је системска реакција. Формирати ново министарство, министарство за ванредне ситуације. Није потребно ново министарство, већ постојеће за избјегла и расељена лица трансформисати, тако да буде управа у саставу ванредних ситуација. Републичку управу за цивилну заштиту укључити у ово министарство. Министарству дати неопходан буџет и да се као једно од најозбиљнијих министарстава позабави предвидивим ризицима. Све остало је промашај и козметика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

16.02.2016 08:58

Мајсторе ти си скроз промасио тему,прица се о порасту воде,а у осталом у ове двије опстине био је СДС на власти прије па их је упропастио скроз с приватизацијом! Главни сверц орузја исао је преко цеоних људи СДС за вријеме рата и продавано 5 корпусу! Пола Новог града купио је Цавицев играц за двјеста хиљада марака,а ти лупас о Сњезани и Марку несто једини који су несто урадили на том крају

ОДГОВОРИТЕ