Видео: 6 година за убиство навијача баченог у реку!

Трагедија која је протресла Пиринеје добила је епилог на суду.

Фудбал 17.02.2016 | 14:00
Видео: 6 година за убиство навијача баченог у реку!

У јесен 2014, у великим сукобима на улилцама Мадрида, навијач Депортиво Ла Коруње Франциско "Џими" Ромеро (41) бачен је у реку Манзанарес са тешким повредама, због којих је неколико сати касније и преминуо.

Недуго потом, Атлетико Мадрид протерао је са трибина организоване навијачке групе, а у групи ухапшених за наведено убиство била су и два службена лица, али и два малолетника која су - испоставиће се - и починила убиство.

Неименовани 18-годишњак осуђен је овог понедељка због тог убиства на шест година малолетничког затвора, после кога ће га чекати још две године условно. Осуђени, за кога је само речено да се зове Алваро, проглашен је кривим за убиство, недозвољено ношење оружја и учествовање у тучи.

У великоој тучи која се тог новембарског дана 2014. догодила у Мадриду учествовало је око 200 навијача два тима. Јурили су се по граду, са ножевима и металним шипкама у рукама.

Осуђени је са помагачима претукао Ромера и убацио у реку, из које га је после одређеног времена извукла полиција и одвела у болницу, али је било касно да му се спаси живот. Повреде главе и стомака ипак су биле кобне.

"Заједно са још три младића, осуђени је наставио да удара Ромера и када је пао на земљу, са јасном намером да га убије. Знајући за његово критично стање, неки међу њима одлучили су да га сви заједно баце у воду", описао је сведок детаљ који су забележиле и камере.

Истог месеца, неколико недеља раније, навијачи Галатасараја убили су у Истанбулу Марка Ивковића пред двораном "Абди Ипекчи".

Коментари / 0

Оставите коментар