Video: 6 godina za ubistvo navijača bačenog u reku!

Tragedija koja je protresla Pirineje dobila je epilog na sudu.

Fudbal 17.02.2016 | 14:00
Video: 6 godina za ubistvo navijača bačenog u reku!

U jesen 2014, u velikim sukobima na ulilcama Madrida, navijač Deportivo La Korunje Francisko "Džimi" Romero (41) bačen je u reku Manzanares sa teškim povredama, zbog kojih je nekoliko sati kasnije i preminuo.

Nedugo potom, Atletiko Madrid proterao je sa tribina organizovane navijačke grupe, a u grupi uhapšenih za navedeno ubistvo bila su i dva službena lica, ali i dva maloletnika koja su - ispostaviće se - i počinila ubistvo.

Neimenovani 18-godišnjak osuđen je ovog ponedeljka zbog tog ubistva na šest godina maloletničkog zatvora, posle koga će ga čekati još dve godine uslovno. Osuđeni, za koga je samo rečeno da se zove Alvaro, proglašen je krivim za ubistvo, nedozvoljeno nošenje oružja i učestvovanje u tuči.

U velikooj tuči koja se tog novembarskog dana 2014. dogodila u Madridu učestvovalo je oko 200 navijača dva tima. Jurili su se po gradu, sa noževima i metalnim šipkama u rukama.

Osuđeni je sa pomagačima pretukao Romera i ubacio u reku, iz koje ga je posle određenog vremena izvukla policija i odvela u bolnicu, ali je bilo kasno da mu se spasi život. Povrede glave i stomaka ipak su bile kobne.

"Zajedno sa još tri mladića, osuđeni je nastavio da udara Romera i kada je pao na zemlju, sa jasnom namerom da ga ubije. Znajući za njegovo kritično stanje, neki među njima odlučili su da ga svi zajedno bace u vodu", opisao je svedok detalj koji su zabeležile i kamere.

Istog meseca, nekoliko nedelja ranije, navijači Galatasaraja ubili su u Istanbulu Marka Ivkovića pred dvoranom "Abdi Ipekči".

Komentari / 0

Ostavite komentar