Брисел очаран Филипом Ђуричићем!

Да сам газда, одмах бих дао 8.000.000 за Ђуричића! Српски интернационалац блиста у дресу Андерлехта.

Фудбал 18.02.2016 | 09:20
Брисел очаран Филипом Ђуричићем!

Сумњичаво су вртели главом скептици када је обзнањено да ће Филип Ђуричић до лета играти на позајмици у Андерлехту. Споразумом је предвиђено да ће великан из Брисела морати да Бенфици исплати 8.000.000 евра ако жели да 24-годишњег плејмејкера задржи на стадиону Костант Ванден Шток. У ситуацији у којој је Андерлехт био би то потез раван лудилу, говорили су. Само три утакмице касније ситуација се окренула за 180 степени. Белгијска јавност је одушевљена.

"Андерлехт пронашао уметника", био би слободан превод суштине текста у тамошњем дневном листу Спортверелд у коме се хвале Ђуричићева издања у ове три утакмице колико је до сада одиграо у дресу Андерлехта и наводи да су баш његове креативне способности биле оно што је недостајало тиму.

Међутим, проблем је и даље тих 8.000.000 евра. Највише што је Андерлехт икада издвојио било је оних 5.000.000 за Александра Митровића. Мада се тај новац вишеструко вратио, па Филипов нови саиграч Оливије Дешахт без размишљања каже: "Да сам ја газда, одмах бих га платио!"

Јасно је какав је утисак оставио Ђуричић. Иако...
"Па он још није сасвим спреман физички. Замислите шта ће да ради кад буде у пуној кондицији", пита се Дешахт.

Ђуричић признаје да може много боље.
"Био сам мртав на крају", искрено је рекао после победе над Зултеом од 3:0.

Али и такав мртав уморан изазвао је хвалоспеве у Белгији, па навијачи Андерлехта данас највише причају о Филиповим лоптама које умеју да располуте противничке одбране. Само да се тако и настави.

Коментари / 0

Оставите коментар