Brisel očaran Filipom Đuričićem!

Da sam gazda, odmah bih dao 8.000.000 za Đuričića! Srpski internacionalac blista u dresu Anderlehta.

Fudbal 18.02.2016 | 09:20
Brisel očaran Filipom Đuričićem!

Sumnjičavo su vrteli glavom skeptici kada je obznanjeno da će Filip Đuričić do leta igrati na pozajmici u Anderlehtu. Sporazumom je predviđeno da će velikan iz Brisela morati da Benfici isplati 8.000.000 evra ako želi da 24-godišnjeg plejmejkera zadrži na stadionu Kostant Vanden Štok. U situaciji u kojoj je Anderleht bio bi to potez ravan ludilu, govorili su. Samo tri utakmice kasnije situacija se okrenula za 180 stepeni. Belgijska javnost je oduševljena.

"Anderleht pronašao umetnika", bio bi slobodan prevod suštine teksta u tamošnjem dnevnom listu Sportvereld u kome se hvale Đuričićeva izdanja u ove tri utakmice koliko je do sada odigrao u dresu Anderlehta i navodi da su baš njegove kreativne sposobnosti bile ono što je nedostajalo timu.

Međutim, problem je i dalje tih 8.000.000 evra. Najviše što je Anderleht ikada izdvojio bilo je onih 5.000.000 za Aleksandra Mitrovića. Mada se taj novac višestruko vratio, pa Filipov novi saigrač Olivije Dešaht bez razmišljanja kaže: "Da sam ja gazda, odmah bih ga platio!"

Jasno je kakav je utisak ostavio Đuričić. Iako...
"Pa on još nije sasvim spreman fizički. Zamislite šta će da radi kad bude u punoj kondiciji", pita se Dešaht.

Đuričić priznaje da može mnogo bolje.
"Bio sam mrtav na kraju", iskreno je rekao posle pobede nad Zulteom od 3:0.

Ali i takav mrtav umoran izazvao je hvalospeve u Belgiji, pa navijači Anderlehta danas najviše pričaju o Filipovim loptama koje umeju da raspolute protivničke odbrane. Samo da se tako i nastavi.

Komentari / 0

Ostavite komentar