Срби, хајде сад навијајте за кошаркашице!

Футсал репрезентативци Србије су протекле две недеље постали нови спортски љубимци нације. Заслужено! Пре три недеље то су били ватерполисти. Заслужено, они су већ деценијама наши хероји. Ова два велика успеха никако не треба заборавити, а склони смо томе, да брзо све добро бацимо у блато.

Кошарка 16.02.2016 | 20:20
Срби, хајде сад навијајте за кошаркашице!

Не смемо да заборавимо ни, рецимо, 28. јун 2015. када су се кошаркашице први пут у историји попеле на европски трон! Златне краљице су 21. новембра, на Аранђеловдан, напуниле и дворану “Пионир”, што за овај, од многих необјашњиво оспораван спорт, не памтимо да се десило. Е, 20. фебруара имамо два велика спортска догађаја у Србији, први је полуфинале Купа Радивоја Кораћа у Нишу (известан дуел Црвене звезде и Партизана), који ће привући велики број навијача, а други је старт фудбалске Суперлиге. Звезда је домаћин лучанској Младости, Партизан гостује ОФК Београду.

И све је то лепо и изазовно, али у суботу у Украјини гостује и наша женска кошаркашка репрезентација. Бори се за, гле апсурда, од стране ФИБА, да као актуелни првак Европе, преко квалификација избори пласман на Европско првенство у Чешкој 2017. Само четири дана касније, наше грације иду и у Немачку. Навијајте и за њих, као и у јуну на шампионату у Мађарској, као и у новембру у “Пиониру”, гледајте и њих на телевизији.

Потребне су нам те две победе за пролаз на Европско првенство, јер само играчице, селекторка Марина Маљковић, председник КСС Драган Ђилас и потпредседница Ана Јоковић знају колико је било тешко не од нуле, већ из минуса почети и мукотрпно чистити пут до врха. Бодрите их јер су и оне јунакиње нације.

Кошаркашице су шампионке Европе!

Коментари / 0

Оставите коментар