Srbi, hajde sad navijajte za košarkašice!

Futsal reprezentativci Srbije su protekle dve nedelje postali novi sportski ljubimci nacije. Zasluženo! Pre tri nedelje to su bili vaterpolisti. Zasluženo, oni su već decenijama naši heroji. Ova dva velika uspeha nikako ne treba zaboraviti, a skloni smo tome, da brzo sve dobro bacimo u blato.

Košarka 16.02.2016 | 20:20
Srbi, hajde sad navijajte za košarkašice!

Ne smemo da zaboravimo ni, recimo, 28. jun 2015. kada su se košarkašice prvi put u istoriji popele na evropski tron! Zlatne kraljice su 21. novembra, na Aranđelovdan, napunile i dvoranu “Pionir”, što za ovaj, od mnogih neobjašnjivo osporavan sport, ne pamtimo da se desilo. E, 20. februara imamo dva velika sportska događaja u Srbiji, prvi je polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu (izvestan duel Crvene zvezde i Partizana), koji će privući veliki broj navijača, a drugi je start fudbalske Superlige. Zvezda je domaćin lučanskoj Mladosti, Partizan gostuje OFK Beogradu.

I sve je to lepo i izazovno, ali u subotu u Ukrajini gostuje i naša ženska košarkaška reprezentacija. Bori se za, gle apsurda, od strane FIBA, da kao aktuelni prvak Evrope, preko kvalifikacija izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. Samo četiri dana kasnije, naše gracije idu i u Nemačku. Navijajte i za njih, kao i u junu na šampionatu u Mađarskoj, kao i u novembru u “Pioniru”, gledajte i njih na televiziji.

Potrebne su nam te dve pobede za prolaz na Evropsko prvenstvo, jer samo igračice, selektorka Marina Maljković, predsednik KSS Dragan Đilas i potpredsednica Ana Joković znaju koliko je bilo teško ne od nule, već iz minusa početi i mukotrpno čistiti put do vrha. Bodrite ih jer su i one junakinje nacije.

Košarkašice su šampionke Evrope!

Komentari / 0

Ostavite komentar