НБА трејдови: Клиперси нуде Грифина, траже и Јокића?!

Амерички новинари открили занимљиву понуду франшизе из Ел-Еја.

Кошарка 16.02.2016 | 15:40
НБА трејдови: Клиперси нуде Грифина, траже и Јокића?!

Као што је и било наговештавано, Клиперси озбиљно размишљају да овог фебруара трејдују доминантног, али и проблематичног Блејка Грифина.

Снажни крилни центар опоравља се од лома шаке, задобијене у тучи са клупским економом, а менаџмент тима наводно разматра опције да га пошаље у други тим.

И то у склопу "дила" у којем траже Николу Јокића!

Према писању америчке ТВ мреже "ЕСПН", Клиперси су контактирали Денвер и понудили му Блејка Грифина и Ленса Стивенсона за Данила Галинарија, Кенета Фарида, Николу Јокића и Вила Бартона.

И Денвер је одбио.

Исти извор открива да је Док Риверс био упитан за могућност таквог трејда и да је одбацио шансу да Грифин оде из Лос Анђелеса.

Дакле, иако се чини да је мала вероватноћа да би Јокић (сада) могао да оде у Ел-Еј, послата му је порука да у другим тимовима прате његов развој и његову заиста сјајну руки сезону (9,5 п, 5,9 ск, 1,9 асистенција).

Још један разлог због кога се чини да ће Сомборац и убудуће бити "мета" трејдова је и његова плата, зато што ће до краја сезоне 2018/19 зарађивати за НБА скромних 1,4 милиона долара годишње.

За такав таленат, то је веома мали новац!

Коментари / 0

Оставите коментар