NBA trejdovi: Klipersi nude Grifina, traže i Jokića?!

Američki novinari otkrili zanimljivu ponudu franšize iz El-Eja.

Košarka 16.02.2016 | 15:40
NBA trejdovi: Klipersi nude Grifina, traže i Jokića?!

Kao što je i bilo nagoveštavano, Klipersi ozbiljno razmišljaju da ovog februara trejduju dominantnog, ali i problematičnog Blejka Grifina.

Snažni krilni centar oporavlja se od loma šake, zadobijene u tuči sa klupskim ekonomom, a menadžment tima navodno razmatra opcije da ga pošalje u drugi tim.

I to u sklopu "dila" u kojem traže Nikolu Jokića!

Prema pisanju američke TV mreže "ESPN", Klipersi su kontaktirali Denver i ponudili mu Blejka Grifina i Lensa Stivensona za Danila Galinarija, Keneta Farida, Nikolu Jokića i Vila Bartona.

I Denver je odbio.

Isti izvor otkriva da je Dok Rivers bio upitan za mogućnost takvog trejda i da je odbacio šansu da Grifin ode iz Los Anđelesa.

Dakle, iako se čini da je mala verovatnoća da bi Jokić (sada) mogao da ode u El-Ej, poslata mu je poruka da u drugim timovima prate njegov razvoj i njegovu zaista sjajnu ruki sezonu (9,5 p, 5,9 sk, 1,9 asistencija).

Još jedan razlog zbog koga se čini da će Somborac i ubuduće biti "meta" trejdova je i njegova plata, zato što će do kraja sezone 2018/19 zarađivati za NBA skromnih 1,4 miliona dolara godišnje.

Za takav talenat, to je veoma mali novac!

Komentari / 0

Ostavite komentar