Овако ће изгледати АБА плеј-оф...

Календар завршнице регионалног такмичења измењен је у односу на прошлу сезону.

Кошарка 16.02.2016 | 15:00
Овако ће изгледати АБА плеј-оф...

Поразом Мега Лекса од Олимпије и победама Црвене звезде Телеком и Цедевите, и дефинитивно су одређени полуфинални парови АБА лиге:

Будућност ће се борити за финале против Мега Лекса, почев од утакмице пред својим навијачима, док ћемо у другом полуфиналу гледати репризу прошлогодишњег финала, уз једину дилему око имена првог домаћина.

И Цедевита и Звезда тренутно имају скор 18-6, с тим да су Загрепчани бољи у међусобним лигашким дуелима, због чега ће се црвено-бели надати њиховом киксу у преостала два кола.

Шампион Хрватске гостоваће у следећем колу Партизану, а потом ће код куће дочекати МЗТ, док ће Звезда после Купа Кораћа и утакмице против Ефеса гостовати Цибони, па ће у последњем колу играти против Крке, код куће.

Овогодишњи плеј-оф окршаји Звезде и Цедевите ипак ће се разликовати од прошлосезонских, јер ће бити "развучени" у дужем временском периоду.

За разлику од прошлог пролећа, када су серије "вечитих" ривала, као и Будућности и Цедевите одигране у размаку краћем од недељу дана, "јадрански" полуфиналисти ће ове сезоне имати већи размак између међусобних утакмица, јер ће српски и хрватски првак у међувремену играти Топ 16 Евролиге.

Стога, прве утакмице полуфинала АБА лиге биће одигране од 12. до 14. марта, друге од 19. до 21, а евентуалне треће од 26. до 28. марта.

Тим Дејана Радоњића имаће у том периоду два евролигашка гостовања - Уникахи 18. марта и Локомотиви Кубањ 24. марта, док ће Цедевита 18. играти против Ефеса у Истанбулу, а 25. против Фенербахчеа код куће.

Будућност и Мега Лекс имаће између утакмица време за припрему и опоравак, јер немају обавеза у евро-куповима.

Полуфинале ће се играти на две победе, у систему 1-1-1, а финале на три, у систему 2-2-1. Предност домаћег терена биће одређена на основу коначног изгледа табеле.

Термини финала су попут прошлогодишњих, од 11. до 17. априла, а шампион ће постати тим који у финалној серији оствари три победе. Остаје да се види да ли ће у вези с тим распоредом, зависно од евентуалног учешћа Звезде и(ли) Цедевите у плеј-офу Евролиге, који ће почети 12. априла.

Коментари / 0

Оставите коментар